Nieuwe tunes: o.a. een opgepoetste Nas-freestyle uit ’93, disco-vibes en een NL possecut!

Ook deze zomer houden we je op de hoogte van wat wij draaien. Is het niet op kantoor, klinken deze tunes wel in de achtertuin, of op de koptelefoon. De eerste festivals zijn inmiddels achter de rug, dus steken we onze playlist deze week wat breder in. Nog steeds hoor je raps in alle tracks, maar er wordt wat vaker gemixt met r&b-vibes, disco en ook Afrikaanse instrumentatie. Want wie anno 2021 nog denkt dat je daarop niet hard kunt spitten, is af. We lichten drie van de twintig tracks uit, de rest moet je zelf ontdekken. Veel luisterplezier!

Nas, Freddie Gibbs & Cordae – Life Is Like A Dice Game

Nas, Freddie Gibbs en Cordae werken samen op deze nieuwe track, die exclusief beschikbaar is via Spotify. De oorsprong van Life Is Like A Dice Game ligt in 1993, toen Nas de gelijknamige freestyle opnam tijdens de Illmatic-sessies. Hij had er hoge verwachtingen van, aangezien hij spit: “When I finish this shit, it’s going to be a hit!” Echter verscheen er nooit een volledige versie. Tot nu.

“Spotify vroeg me of we deze leak nieuw leven in konden blazen”, vertelt Nas in een statement. Ik kan me niet meer herinneren waar ik het heb opgenomen of wie het heeft geproduceerd – misschien Easy Moe Bee. Hij was op dat moment de hele game aan het killen! Carl Chery van Spotify kwam met het idee om het op te poetsen en Freddie Gibbs en Cordae te vragen om er een volledige release van te maken. I loved it!”

Cor & Reverse – Jungle

Rotterdammer Cor laat er geen gras over groeien. Debuutalbum Weg Van Hier is nog maar net een paar maanden oud en kende onlangs nog een re-release met bonustracks, maar fans hoeven niet lang te wachten op nieuw materiaal. Er is namelijk een nieuw project onderweg, waarvoor hij de studio in is gegaan met Reverse. Jungle is er het eerste wapenfeit van. De nieuwe single gaat over vrijheid na een moeilijke periode in de jungle van criminaliteit. Met zijn nieuwe muziek wil Cor de focus leggen op de positiviteit die hij in het heden ervaart. Onder meer zijn grootste trots, het vaderschap, komt dan ook ruim aan bod.

Doja Cat ft. JID – Options

Doja Cat’s album Planet Her is uit, en daarop vinden we een collabo met een van onze favo mc’s van de laatste jaren: JID. Het resultaat mag dan wel een ‘op zoek naar seks na een glas Henny’-anthem zijn, maar werkt prima. Doja laat weten dat ze nooit afhankelijk is van mannen en JID vindt het nogal mooi wanneer iemand flexibele trucjes kan uithalen. Een collabo die met de springerige drums en kalme fluiten perfect past in de wereld van Doja Cat. Daarin beweegt ze zich vrij tussen r&b, synthpop en hiphop. Dat laatste mogen we niet vergeten. “Ik geef om rap, echt waar”, zei ze tegen Ebro. “Ik heb Smino op het album omdat ik weet dat zijn talent verder reikt dan deze wereld. Hetzelfde geldt voor JID. Deze rappers hebben een platform nodig om zich aan de wereld te presenteren. Als ik dat kan bieden, doe ik dat.”

Alle twintig tunes van het moment check je hierrrrr:

Geplaatst door bowie op 6 juli 2021