Splashbus 2011

Het veertiende Splash!Festival nadert weer. Op Europa’s grootste hiphopfestival komen jaarlijks meer dan 25.000 muziekliefhebbers bijeen om te genieten van grote namen uit de hiphop-scene maar ook voor het culturele aanbod aan o.a. Graffiti, Skateboarding en Breakdance.

Dit jaar betreden welbekende acts als Public Enemy, Cypress Hill en Black Star het podium naast gevestigde undergroundacts als Atmosphere, Black Milk, CunninLynguists en Looptroop Rockers. Uiteraard is er ook ruimte voor nieuw bloed als Curren$y en Janelle Monae. Europese eer wordt onder meer hooggehouden door Wiley (UK), Hudson Mohawke (UK) en Foreign Beggars (UK). Natuurlijk ontbreken Duitse rappers als Samy Deluxe en Megaloh niet aan de lange line-up.

Het Ferropolis terrein in Oost-Duitsland (een klein plaatsje bij Leipzig) is waar je moet zijn om de waslijst aan artiesten te bewonderen. Om deze jaarlijkse portie hiphop toegankelijker te maken reist de SplashBus voor de 9e keer op een rij die kant op bij genoeg aanmeldingen. Stap in de ochtend van 7 juli in op Amsterdam CS of Utrecht CS en je wordt 11 juli weer veilig in NL afgedropt.

Toegang tot het festival kost 89 euro, een busticket 125 euro. Een complete pakket inclusief sfeer in de bus kost dus 214 euro. Inschrijven kan tot 6 juni 2011 op http://splashbus.nl/.