splash! 2011: de HIJS tips

Text: paaater | Pics: http://bildhauerphotos.com/

Uiteraard vanwege de sfeer, de camping en de overall gezelligheid, maar ook vanwege de altijd sterke line-up. HIJS zet de noemenswaardige shows en artiesten op een rij.

Zoals iedere festivalganger weet, komt er altijd het moment dat je bij je tentje zit en je jezelf afvraagt: “Hey!.. speelt die-en-die niet op dit moment?”. Vervolgens begint de zoektocht naar het programmaboekje dat je ontvangen hebt voordat je het campingterrein op liep met je tentje, slaapzak, kleding, bier en de overige bagage. Tussen de lege blikken bier, het overgebleven vlees van de BBQ van gisteren en de overige festivalrommel kom je er vervolgens achter dat je inderdaad één van je favoriete artiesten gemist hebt. Onderaan dit artikel staat daarom een handig schema met de meest interessante acts. Tatoeëren die handel! Of gewoon uitprinten, lamineren en een prominente plek in je bagage geven.

Ook deze 14e editie van het festival is er weer één van het keuzes maken. Aangezien de line-up zo monsterlijk groot is, ontkomt de organisatie er niet aan om een aantal grote acts gelijktijdig te programmeren. Gelukkig valt het op de vrijdag mee, tenzij je een groot liefhebber van Duitse rap bent. De shows van CunninLynguists, Public Enemy en Yelawolf overlappen elkaar gelukkig maar 15 minuten, dus de schade is te overzien. Verder doen Spank Rock en Curren$y een show op vrijdag en kun je tot diep in de nacht door feesten terwijl J. Rocc in de Grenada Floor zijn ding doet achter de stalen wielen.

Op zaterdag wordt er weer volop in het Duits gerapt op elke stage en valt het qua internationale en Engelstalige acts reuze mee. Des te frappanter dat de shows van Aloe Blacc en Black Milk elkaar een half uur overlappen. Nadat je om 21:00 uur net een uur hebt staan zweten tijdens Foreign Beggars, moet er weer gekozen worden. Of het begin van Black Milk missen, of het einde van Aloe Blacc. ’s Nachts is er op de Aruba Stage een Duits fenomeen dat de moeite waard is om voor wakker te blijven. De Sick Girls hebben That Fucking Sara en Ezra Bang uitgenodigd voor een show van een uur. Hoewel het niet bepaald hiphop meer te noemen is en het meer naar techno neigt, zal je je tijdens deze show niet snel vervelen.

De afsluitende zondag is volgepropt met op voorhand dope shows. Om kwart voor 6 is het eerst de beurt aan Looptroop Rockers. Daarna is er even tijd om wat te eten en op te laden want hierna knalt het feest van kwart voor 9 tot 5:00 uur door zonder al teveel pauzes. De shows met overlap zijn net als de vrijdag te overzien aangezien het om blokken van 15 minuten gaat. Lupe Fiasco, Onyx, De La Soul, Atmosphere en Cypress Hill zorgen ervoor dat er genoeg interessants is voor de oude en de nieuwe garde. In de nacht is het de beurt aan de Hi-Hat Club die van 02:00 tot 05:00 uur de afterparty in de Samoa tent van muziek voorziet.

Wanneer je bekend bent met splash!, zal de line-up elk jaar weer overtuigend genoeg zijn om richting Duitsland te reizen. Maar ook de aanwezige Duitsers zorgen altijd voor een goede sfeer en op de camping worden ook allerlei kleine dingen georganiseerd: van simpele watergevechten en freestyle cyphers tot jacuzzi’s en de jaarlijks terugkerende “Stuhlgang”. Al met al is splash! een weekend dat je als hiphopliefhebber eens in je leven meegemaakt moet hebben. HELGA!!

De tips van HIJS op de een rijtje:

Vrijdag

19:00 – 19:45 Spank Rock (Aruba Stage)
20:15 – 21:00 CunninLynguists (Aruba Stage)
20:45 – 21:45 Public Enemy (Main Stage)
21:30 – 22:30 Yelawolf (Aruba Stage)
23:00 – 00:00 Curren$y (Aruba Stage)
02:00 – 03:30 J. Rocc (Grenada Floor)

Zaterdag

20:00 – 21:00 Foreign Beggars (Aruba Stage)
22:15 – 23:30 Aloe Blacc (Main Stage)
23:00 – 00:00 Black Milk (Aruba Stage)
01:30 – 02:30 Sick Girls feat. Ezra Bang & That Fucking Sara (Aruba Stage)

Zondag

17:45 – 18:45 Looptroop Rockers (Main Stage)
20:45 – 21:45 Lupe Fiasco (Main Stage)
21:30 – 22:30 Onyx (Aruba Stage)
22:15 – 23:30 De La Soul (Main Stage)
23:00 – 00:00 Atmosphere (Aruba Stage)
00:00 – 01:30 Cypress Hill (Main Stage)
02:00 – 05:00 Hi-Hat Club (Suff Daddy, Twit One, Dexter, Hulk Hodn, Miles Bonny) (Samoa Tent)

Tickets | Meer info

Geplaatst door bowie op 4 juli 2011