Spacekees is terug met een nieuwe EP: ‘Suave’

Vorig jaar stond hij op Mario Kartel, volgens ons één van de meest frisse releases van het jaar, maar daarna was het -muzikaal- weer stil rondom Spacekees. Tot vorige week; toen hij optrad met een live-band in Amsterdam. Het resultaat was pure punk. Daarna verscheen zijn korte film, die als opmaat diende voor de EP die vandaag is verschenen. En daarop komt Kees zoals je van Kees verwacht. In de openingsverse gaat het meteen los. Kees die is voor altijd, als de sterren in de hemel / hij neukt je in je aars met de fucking stijl alleen al.

Suave is als een rit met een praatgrage taxichaffeur, of een knipbeurt bij die kapster die continu in je oor staat te tetteren. Niet zo irritant, maar ééns in de zoveel tijd moet je je eraan overgeven. Je móet luisteren en alle informatie tot je nemen, zodat je erna op je gemak kunt recappen. Als je dat na het horen van dit project even doet, gewoon voor jezelf, kun je niet anders dan één conclusie trekken…

Spèkè is een onevenaarbare pionier, en laat dat andermaal zien en horen met Suave. Streamen is een noodzaak. Waarom? Gewoon, omdat 2017 zonder een Spacekees-release een beetje saai was geweest.