Soulive – Turn it out remixed

Wij geven niet TPG-post de schuld (alleen voor deze ene keer dan) en het ligt ook niet aan de organisatorische kwaliteiten van de HIJS-bevelhebber, maar deze recensie gaat over een schijfje van 3 jaar oud. Uitgebracht in 2002, maar nu pas verkrijgbaar in Nederland. Soulive’s optreden op North Sea Jazz 2005 schijnt de directe aanleiding te zijn voor de uiteindelijke verspreiding in de lage landen.

Zelf was ik onbekend met deze naar blijkt drie-koppige band uit New York. Opgericht in 1999 door de broers Alan (drummer) & Neal Evans (organist) en Eric Krasno (gitarist), met als doel de dansvloeren weer vol te laten stromen voor jazzmuziek. TIO remixed is hun vijfde album en er is dit jaar alweer een zesde verschenen (Break Out) waarop o.a. een track met living legend Chaka Khan staat. Minder groots maar voor ons hiphop liefhebbers minstens zo interessant zijn de gast-vocalen op TIO remixed; The Beatnuts, Wordsworth, Chali 2na & Akil van J5, Me’shell Ndegocelle, J-Live, Shuman (o.a. ‘bekend’ van tracks met K.R.S.) en producties van beide DJ’s; Krush en Spinna. Allemaal remixes dus gebaseerd op de originele opnamen van hun debuutplaat uit 1999.

Er is ook een 2-cd uitgave verkrijgbaar waarbij je de originele en de gemixte cd krijgt, maar die hebben wij niet ter recensencie mogen ontvangen. Of deze herklopte tracks beter zijn dan de masters weet ik dus niet maar deze 2005 versie (oeps, 2002) luistert lekker weg. Geen nummers die naar boven of beneden schieten, maar wel koperen blazers, funky gitaren & speelse ritmes. De crossover liefhebber komt zwaar aan zijn trekken, maar de gemiddelde HIJS-lezer zal waarschijnlijk meer willen dan alleen chillen op good vibes. Een prima album om met je vriendin een wijntje bij te drinken maar ook geschikt als achtergrond muziek bij het wegwerken van een lichte kater.

Meer info: http://www.soulive.com

Tracklist:
01. Intro
02. Tabasco Remix ft Wordsworth
03. Doin’ Something Remix ft Chali 2na, Akil & Meshell Ndegeocello
04. Cash’s Dream Remix
05. Turn It Out Remix
06. S.O.U.L.I.V.E. ft Edreys Wajed
07. Steppin’ Remix ft The Beatnuts
08. Arruga Remix ft Ekene Nwokoye
09. Nealization Remix
10. Rudy’s Way Remix
11. Azucar Remix ft J-Live
12. Steppin’ Remix 2000 ft Shuman

Geplaatst door bowie op 4 oktober 2005