Sorry Snoop….

Als het aan de overheid ligt zullen deze grootheden niet meer welkom zijn in onze shops en zullen zij samen met miljoenen andere toeristen watertandend toe moeten kijken hoe alleen Nederlanders wiet mogen aanschaffen. Juist, die verdomde wietpas, daar hebben we het over. Mensen die willen blijven roken zullen zich moeten laten registreren voor de wietpas en mogen dan maar 3 gram per dag aanschaffen in een enkele shop naar keuze. Dit betekent dus dat wanneer je in een andere stad bent voor een optreden of iets, je niet eens meer de lokale shop kunt bezoeken om nog snel even een grammetje te halen.

Een hoop mensen zijn het hier natuurlijk absoluut niet mee eens en in een enquête onder ongeveer 1200 coffeeshopbezoekers in Amsterdam blijkt dat maar 30% van de ondervraagden zich wil laten registreren voor de pas. 25% zegt liever zelf wiet te kweken aangezien wietzaadjes makkelijk te verkrijgen zijn. De rest van de ondervraagden zegt wiet te gaan kopen bij illegale handelaars.

Er zijn al verschillende protestacties tegen de nieuwe wet op touw gezet, zoals twee weken geleden een cannabisfestival in Amsterdam waar ook Def P optrad. Er zijn ook al een aantal hiphopartiesten geweest die een nummer hebben gemaakt over de nieuwe wet, aangezien het in onze wereld natuurlijk ook niet met een warm welkom wordt ontvangen en een hoop Nederhoppers zich ook laten inspireren door dit magische plantje. Zie hieronder bijvoorbeeld een aardige poging van Drs. B. 

Geplaatst door bowie op 3 juli 2012