Son Doobie – Funk Superhero

Na lang wachten is hij er dan eindelijk: het debuutalbum van Son Doobie. Ondanks het feit dat dit zijn debuutalbum is draait deze rapper uit Puerto Rico al veel langer mee. De man werd in 1993 door DJ Muggs in de hiphopwereld gelanceerd, om daarna met zijn groep Funkdoobiest een drietal cd’s te maken die menig cd-rek sieren. Daarna bleef het een tijdje stil rond de man, met enkel een aantal features op BattleAxe Tracks, het label waar nu ook zijn eerste album op gereleased is.

De cd begint met het nummer Wile Out, een track geproduceerd door Rob The Viking. Doobie flowt redelijk strak en de beat maakt dit nummer tot een zeer geslaagd begin van de cd. Op het tweede nummer wordt Doobie ondersteund door een grappig refreintje van Moka Only. Met wederom een productie van The Viking is ook dit een aardig dope nummer geworden. Wat betreft het tekstuele gedeelte kan je vaststellen dat het niet al te veel voorstelt, maar dat hoef je ook niet te verwachten van een mc als Son Doobie.

Hierna volgen twee nummers die op zich wel leuk zijn maar die voor mij op de skiplijst belanden. Nummer vijf is het immers wel bekende partynummer U Wit Tha? met een lekkere beat die nog vaak uit mijn stereo zal klinken deze zomer. Het volgende nummer daarentegen vind ik niks aan. Doobie flowt wel leuk, maar de beat is echt saai en die zomerse vibe ontbreekt. We zijn aangekomen bij 1 van mijn favorieten van deze cd: Reinstated. Dope beat van The Viking, aanstekelijk refrein en gewoon strakke rhymes van Doobie. Met het volgende nummer Super Hoes II doet hij zeker wel eer aan zijn pornobanden, maar voor de rest word ik er niet echt warm van.

We zijn aangekomen bij de laatste nummers van de cd en tot nu toe brengt Doobie het er zeer aardig vanaf. Op het negende nummer wordt Doobie vergezeld door Jacken van Psycho Realm, die tevens de productie heeft verzorgd. Het nummer wijkt af van de gemiddelde sound op dit album, maar is daarom nog niet minder dope! Blood word afgelost door het nummer Heavyweight, een track die ik toevoeg aan de skiplijst. Full Moon daarentegen is weer aardig dope met een leuke beat van Flipout. Gun Talk feat. Prevail is een goede afsluiter van de cd, waar vooral de stem van Prevail opvalt naast die van Doobie.

Al met al kan je vaststellen dat deze cd een aantal aardig dope nummers bevat, maar helaas nog wel is afgewisseld met redelijk saaie tracks. Tevens is de cd behoorlijk aan de korte kant met zijn 45 minuten. Son Doobie heeft me zeker niet teleurgesteld, maar kopen zal ik deze cd niet.

Tracklist:
01. Wile Out
02. Put ?Em Up ft. Moka Only
03. Por Amor
04. From The Ghetto
05. U Wit That
06. Party People
07. Reinstated
08. Super Hoes II
09. Blood
10. Heavyweight
11. Full Moon ft. Prevail

Geplaatst door bowie op 24 april 2003