Sol Uprising – Sol Power

Sol Uprising maakt deel uit van de Scienz Of Life, Solvizion Entertainment Family. Deze hiphop/soulformatie bestaat uit MC Lil Sci (Scienz Of Life) en zangeres/MC Stacy Epps.

Laatstgenoemde is ook te horen op het te verschijnen album van Madvillain (aka Madlib & MF Doom) getiteld America’s Most Blunted en werkte eerder al samen met MF Doom. De producers op Sol Power zijn ID 4 Windz (Scienz Of Life) en Lacks aka Taraach. Hun beats klinken fris, chill en uplifting, maar zelden echt spannend.

Een van de sterkere nummers op Sol Power is Introspect (Do My Thang) met een mooie piano-intro, een fraaie beat en ontspannen sfeer. Die relaxte vibe hoor je overigens op het hele album terug. Goed is ook het titelnummer met een dope beat, fraaie zang en raps, en een heerlijke zak-maar-es-lekker-onderuit-steelo. In dit soort tracks is Sol Uprising op haar best. Raach Ya Sol is funky en bevat aanstekelijke raps, maar heeft wel een mierzoet refrein.

Rapper Lil Sci doet regelmatig denken aan Talib Kweli en dat is uiteraard een compliment, hoewel Sci het niveau van Kweli niet haalt. Toch flowt Lil Sci heel behoorlijk en heeft ’ie absoluut rapskills, maar het is vaak door de met R&B flirtende refreintjes van Stacy Epps dat Sol Power ondanks hele aardige momenten regelmatig wat te zoet van toon is.

Epps zingt en rapt over het algemeen prima, maar is met haar zang prominent aanwezig op elke track waardoor het geheel dan wel niet onaardig klinkt, maar wel afwisseling mist en soms wat te makkelijk lijkt. De muziek heeft een positieve, aardse en spirituele vibe waarin de liefde niet zelden een terugkerend thema is. Daar moet je van houden. Al met al niet verkeerd en zonder meer een ideaal plaatje om samen met je chickie in bed mee te belanden.

Tracklist:
01. Sol Power Intro
02. Introspect (Do My Thang)
03. Understanding
04. Fluid
05. We Ourself & Us
06. Now Is The Time
07. Sol Power
08. Raach Ya Sol
09. Solar Love
10. Groove Intermission
11. My Sound
12. Gravity (Hold Me Down)
13. They Don’t Know
14. The Uprising
15. Don’t Ignore Me
16. Bonustrack: My Sound (Sunland Mix)

Meer info: http://www.solvizion.com

Geplaatst door bowie op 28 oktober 2003