Snoop Dogg lost belofte gedeeltelijk in

“Begin jaren negentig heette hij nog Snoop Doggy Dogg en naar die tijd keert Snoop Dogg terug door zijn legendarische debuutalbum Doggystyle integraal te spelen,” zo luidde de aankondiging op de website van North Sea Jazz.

Genoeg reden voor liefhebbers om speciaal voor ‘Snoop en vrienden’ – vandaag onder meer Daz Dillinger, Kurupt, RBX, Lady Rage en Warren G – € 89,- neer te leggen voor een dagkaartje. Het is te merken dat er vandaag een grote hiphop act geprogrammeerd staat, want in tegenstelling tot de voorgaande dagen zijn er opvallend meer jongere bezoekers van 30- (ja, dat is jong voor North Sea-begrippen).

Lady of Rage trapt na Bathtub de show overtuigend af met G Funk Intro. Opvallend is dat de meegereisde band onzichtbaar voor het publiek, van achter een gordijn op hetzelfde podium de beats speelt. Snoop Dogg maakt al snel zijn opwachting, waarna het feestje vooraan al niet meer stuk kan.

Ondanks de veelbelovende vooraankondiging wordt Doggystyle wel grotendeels, maar niet integraal en in zijn geheel gespeeld. Dr. Dre’s bijdrage blijft in tegenstelling tot eerdere berichten beperkt tot een armzalig, vooraf opgenomen videoboodschap van een paar seconden.

Andere tracks waaronder The Next Episode komen ook voorbij, alsmede een korte tribute aan de in maart overleden Nate Dogg met de intro van Nobody Does It Better. Warren G betreedt vervolgens het podium voor Regulate. Bij Snoop’s knallende live uitvoering van Jump Around gaat het meegaande publiek uit haar dak, alsmede bij klassiekers als Gin & Juice en Who Am I (What’s My Name)?.

Zelf houdt Calvin Cordozar Broadus Jr. het vrij rustig vandaag, zeker in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar in de Melkweg tijdens het WK. Met een ietwat zacht afgestelde mic doet Snoop weinig fout, maar brengt hij ook weinig extra’s.

Dat doen de matige commerciële hitjes ook zeker niet, met David Guetta’s remix van Wet als absoluut dieptepunt. Alsmede de video’s van skits die tussendoor op het grote scherm worden getoond. De sfeer is er echter niet minder om. Het blijft opvallend om te zien hoeveel krediet de veelbesproken rapper uit Long Beach heeft bij jong en oud, want na Drop It Like It’s Hot en een laatste Q&A (“Lalala la, lalala la, he-hee-hey, Snoop Dogg”) verlaat Snoop Dogg onder luid applaus het podium.

Slecht was het absoluut niet, maar mede door de veelbelovende aankondiging had dit een legendarische avond kunnen (lees: moeten) worden. Het is te hopen dat de organisatie volgend jaar wederom een of meerdere grote hiphop acts boekt, want North Sea Jazz is duidelijk down met hiphop.

Geplaatst door bowie op 11 juli 2011