Sneakerness neemt Amsterdam over met 50.000 sneakers, én nog veel meer

Sneakers: voor de één een hype, voor de ander een lifestyle. Door de jaren heen heeft cultuur een bijzondere opmars gemaakt. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni komen liefhebbers van schoeisel weer aan hun trekken bij een nieuwe editie in de Amsterdamse Kromhouthal. Nieuwe patta’s kopen, of toch een ‘gouwe ouwe’? Het kan allemaal.

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van de Convo Talkshow, die in samenwerking met hoofdsponsor Zalando een speciale episode maken vanuit het event. Ook kan je dit jaar een workshop customizen volgen van Eastpak, waarin je leert hoe je je eigen sneakers en accessoires kunt personaliseren. Net als andere jaren zie je ook een hoop kunstenaars live aan het werk en zijn er diverse dance battles.

We tippen je graag de niet te missen onderdelen van het evenement:

4 juni, 14:00-15:00: Convo @ Sneakerness
Zalando, Europa’s toonaangevende mode- en lifestyleplatform, introduceert Zalando Street, een eerbetoon aan de street wear-gemeenschap en haar stijlen. Het merk is bezig om zich te positioneren als het startpunt voor sneakers, met zowel nieuwe als oude drops. Convo gaat in gesprek en brengt Zalando’s street wear-aanbod naar een groot publiek. Het onderwerp: nostalgie rond (retro) sneakers. Een van de gasten aan tafel is Big2.

Beide dagen: DJ Turne (+ guests)
DJ Turne vermaakt je, terwijl je naar je holy grail in jouw eigen maat zoekt, met tunes. Hij verschijnt overigens niet alleen achter de 1’s & 2’s: versterking is er van DJ SP en Jane Doe.

Tekst gaat door onder de afbeelding

5 juni: Eastpak Allstyle Battle
Eastpak en Detours presenteren samen een epische allstyle battle in het ‘dance theatre’. Top b-boys en b-girls zullen elkaar treffen in een strijd om wie de beste is.

Beide dagen: Sneakers Unboxed, expo-preview
Meld je bij de Sneakerness Creators Gallery en krijg een exclusieve sneak peek van de unieke expositie Sneakers Unboxed, die plaatsvindt in het Design Museum te Den Bosch.

Maar er is nog een hoop meer te beleven op Sneakerness. Alle informatie en tickets voor Sneakerness Amsterdam zijn te verkrijgen op deze website.

Geplaatst door bowie op 30 mei 2022