SMOELWERK ZA 19 SEPT @ WATT, R’DAM

Boekpresentatie (15:00 uur)
HIJS presenteert ‘s middags een boek waar ruim een jaar aan is gewerkt. Het boek geeft een overzicht van de afgelopen 10 jaar hiphop in Nederland. In dit unieke document komen de vier elementen van hiphop (rap, dj, graffiti en breakdance) aan bod. Verwacht artikelen over de meest invloedrijke artiesten, producers, dj’s, graffiti-schrijvers, breakdancers en party-organisatoren. Uiteraard kun je het boek op het festival direct aanschaffen. Hou HIJS in de gaten voor exclusieve previews. Update: Check hier een voorpublicatie van het boek

Première documentaire (15:30 uur)
Na de boekpresentatie vindt de première van de Smoelwerk-documentaire plaats. Deze is gemaakt door Kas, bekend van Fatcap Express en talloze clips, en bevat interviews en uniek beeldmateriaal van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 10 jaar. Onder andere Duvel, Rico, Sticks, Steen, Typhoon, U-Niq, Kempi, Ali B, Terilekst, Def P, Brainpower, Lange Frans & Baas B en Raymzter komen aan het woord. Hou HIJS in de gaten voor exclusieve previews.

Live (Vanaf 17:30 uur)
Een waslijst aan acts: D.A.C. (Jiggy Djé, Diggy Dex, Hux B, Wudstik, Grootmeester Jan (GMJ), Darin G, Clenn & Mr. Fonc), DuvelDuvel, Fakkelbrigade (Rico, Sticks, Typhoon, James en A.R.T.), Fotosynthese, Fresku, GMB, Keynote Speakerz (Skiggy Rapz & Master Surreal), Kleine Jay & Cartes, La Melodia, M.O. & Brakko, Manu, Raymzter, SpaceKees & Terilekst, Tim (VSOP), U-Niq, Zo Moeilijk en Zwart Licht staan allen op het Smoelwerk festival. Update: Tussen alle vaderlandse helden staat één groep uit New York: The Arsonists. Verder vervangt MOD the Black Marvel U-Niq.

Freestyle Frenzy
Met de Freestyle Frenzy nemen we je mee naar de tijd van freestyle-battles. Spitt, Geen Daden Maar Woorden, Lord of the Mic en Freestyle voor de Grap werden drukbezocht en heads door het hele land hadden het erover. Op Smoelwerk vindt er een battle/freestyle-sessie plaats (zonder jury) tussen de eerste en tweede generatie battlecats. De eerste generatie wordt vertegenwoordigd door Raymzter, Ahab en DRT en uit de nieuwe lichting zijn Regga, Surya en Mekki van de partij.

Turntable Madness
Een selectie van de beste turntablists op één avond. DigHeads (bestaande uit DJ Optimus, DJ Vindictiv en DJ Mace), DJ Irie, DJ Rachi en DJ Savage zullen allen hun turntable skills demonstreren deze avond. Verder is er een battle tussen de SL Trooperz en Waxwankerz. Deze DJ-crews hebben al veel gebattled en nemen het nog één keer tegen elkaar op.

B-boy Decennium Battle met DJ Cutnice
Ook breakdance mag natuurlijk niet ontbreken op het Smoelwerk festival. Twee teams met de beste breakers van de afgelopen 10 jaar demonstreren onder begeleiding van DJ Cutnice hun b-boy-skills.

Afterparty
Na alle bovenstaande festiviteiten is het nog steeds niet over. Die-hards, op-de-eerste-trein-wachters en andere liefhebbers kunnen nóg langer doorgaan op de afterparty. HIJS maakt de line-up van de afterparty nog bekend. Update: DJ Nemon, Krylon en Mista Sweet bemannen de 1’s & 2’s.

Last but not least: de dj’s tijdens Smoelwerk zijn DJ Krylon en LostSun, samen vormen zij het duo Army Fatique, en DJ DBS. Bleek, Mathis en voormalig battlewonder Klopdokter zijn de hosts.

Tickets
Voorverkoop €20,00
Deur €25,00

Kaarten zijn te koop bij de 400 Primera winkels die Nederland telt, in Rotterdam bij Plato en Velvet Music en via www.watt-rotterdam.nl. WATT heeft een beperkte capaciteit dus wees er snel bij!

Tot slot: hou HIJS in de gaten voor updates, previews (video’s en artikelen), exclusieve prijsvragen en nog veel meer!SMOELWERK FESTIVAL
10 JAAR HIPHOP IN JE SMOEL
ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2009
WATT, ROTTERDAM

LIVE (Vanaf 17:30)

Arsonists (USA) ENIGE SHOW IN EUROPA
D.A.C. (met o.a. Jiggy Djé, Diggy Dex en Wudstik)
DuvelDuvel
Fakkelbrigade (Rico, Sticks, Typhoon, James & A.R.T.)
Fotosynthese
Fresku
GMB
Keynote Speakerz (Skiggy Rapz & Master Surreal)
Kleine Jay & Cartes
La Melodia
M.O. & Brakko
Manu
MOD The Black Marvel
Raymzter
SpaceKees & Terilekst
Tim (VSOP)
Zo Moeilijk
Zwart Licht

DJ’S

Army Fatique (DJ Krylon & LostSun)
DJ DBS

FREESTYLE FRENZY

Ahab
DRT
Mekki (voorheen McMenemen)
Raymzter
Regga
Surya

TURNTABLE MADNESS

DigHeads (DJ Optimus, DJ Vindictiv & DJ Mace)
DJ Irie
DJ Rachi
DJ Savage
SL Trooperz vs Waxwankerz (battle)

PLUS

Boekpresentatie (15:00 uur)
Première documentaire (15:30 uur)
B-boy Decennium Battle met DJ Cutnice
Afterparty (DJ Nemon, Krylon & Mista Sweet)

HOSTS

Bleek
Klopdoker
Mathis

KAARTEN

Voorverkoop €20,00
Deur (indien niet uitverkocht) €25,00

Link: http://injesmoel.com/articles/3198

Geplaatst door bowie op 16 juni 2009