Skin Deep: Daniel

Nadat diverse artiesten centraal stonden bij Skin Deep kwamen we uit bij een hiphopfan die een grote liefhebbers van tats is. Daniel uit Zoetermeer die hiphoprecensies schrijft voor een hardcore blad en organisator was van diverse parties vormt de nieuwe Skin Deep.

Por vida tattoo
De por vida tattoo heb ik in 2003 laten zetten in New York toen ik daar was met de Marine. Hij is gezet door Steve @ Seen tattoo in Manhatten. Het toeval wilde dat daar een kennis, Sebas, werkte uit Nederland. Dus ik ging hem opzoeken in die tattoo zaak. Nou ben ik een grote fan van SEEN de graffiti artiest en het was een grote eer dat ik daar een tattoo kon laten zetten. Ik heb toen voor Por Vida gekozen omdat het in het Spaans “voor het leven” betekent. En vooral die krulletters vond ik heel erg gaaf.

Backpiece
Ik wou wat orgineels en wat bij mij paste. Geen geile Japanse draak of schele krijger. Ik wou iets chaotisch, indrukwekkends. Dus met mijn marine achtergrond en fascinatie voor geschiedenis en schilderijen met zeeslagen is het een impressie van de zesdaagse zeeslag geworden van Michiel de Ruyter. Zeven sessies van drie uur hebben er ingezeten en Mark heeft erg zijn best gedaan.

Chestpiece:
“Smile now, Cry later” spreekt voor zich. Het hart stelt de goede kant en de slechte kant van mij voor.


Rechterarm:
Mijn rechterarm heb ik wat oldskool marine/matroos tattoo’s en thema’s die een beetje Sailor Jerry aan doen. Pin ups, bootjes, gebroken harten, dices. Ik ben begonnen met een 8ball die ik uit een cd hoesje had van de band Rykers, daarna kwam die pin up Betty Page styloo die had ik laten zetten na een kut relatie met de slogan “Life is Pain, Life is Joy” daarna kwamen de dices. Dit was zo rond 1997. Toen ik naar de marine in 2002 ging heb ik mijn linkerarm laten opvullen door een vrouwelijke matroos door Sophia @ Remi’s, Utrecht. Ik had toen een halve mouw. Rond die tijd had Mark zijn zaak in Den Haag, On Edge. Die heeft verder mijn rechterarm ingevuld met jaren 50 zeemannen stijl tattoo’s.

Linkerarm:
Voordat ik aan die sleeve begon, had ik al hate op mijn pols en natuurlijk het Sick of it all logo, de beroemde Allyway Dragon die Mobbdeep ook gebruikt. Samen met Mark On Edge heb een plan gemaakt voor mijn linker sleeve het thema was bandlogo’s en religie. Ik ben van joodse afkomst dus heb ik torah rollen op mijn onderarm, Davidster in spinnenweb, en een Maria en Jezus. Jezus zijn hoofd is afgehakt, omdat ze zeggen dat de joden Jezus hebben vermoord. In de Banner heb ik een hiphop kreet een eigen draai gegeven. One Love, One God.
Verder heb ik een bom met een neger gezichtje. Die wil zeggen ik ben de bom. Dan zijn er nog de diverse bandlogo’s van Social Distortion, Black Flag (het logo op een bierflesje geïnspireerd op het nummer SIX PACK). Ik heb in mijn binnen arm praying hands met i.p.v. rozekrans een skatewiel.

Benen:
Manga actie chick
Deze manga tekening is ontworpen door RASTA uit Gouda, deze gast was de eerste Marokkaan die ik zag rappen in 1996/97. Hij was lid van de Goudse hiphop groep Straat Logica. Hij is ook een hele goede graffiti artiest/kunstenaar en in een halve dag heeft hij deze chick voor me ontworpen en Tattoo Michel uit Gouda heeft hem getattoeerd. Oja, Rasta: als je dit leest “Hoest ouwe?”

Graffiti chick
Gezet door Renate @ Bianca’s tattoo solution.
Renate was een jaar geleden pas een half jaar bezig met tattoëren en zocht oefenmateriaal. Ik vond dit een vet plaatje. Hij is wat aangepast naar mijn smaak. Omdat ik wel een zwak heb voor skate/hiphop chicks is deze tattoo een eerbetoon. Voor de vrouwen met style.

Joop Klepzeiker
Deze is gezet door Michel @ Bianca’s tattoo solution
We zijn allebij stripboek liefhebbers en hoe cool is Joop Klepzeiker. Dus heeft Michel mij als matroos getekend onder een rok van een mooie negerin met dikke tieten. Supervet!

Geplaatst door bowie op 6 augustus 2008