SKAV en Jojo Wavy sieren als ‘SNAKEBABIES’ de cover van onze playlist!

Daar was ‘ie dan ineens, zonder uitvoerige promo of enig voortraject stond er afgelopen vrijdag uit het niets een compleet album van SKAV en Jojo Wavy online. De caption onder hun gezamenlijke post op Instagram: “Dit is die Utca/Bims connection.” Naast dat de tune bovenaan onze playlist landt, maakte Carlos Ribeiro ook deze keer weer een illustratie.

Een connectie tussen twee van de hardste mc’s, die elkaar gevonden hebben in hun passie voor gruizige sounds en het lesgeven aan iedereen die volgens hen onder hen staat in de rap-rangorde. Tja, dan zijn wij aan boord hoor, voor SNAKEBABIES. “Deze tape is beuken bars, reikend naar licht en heavy pak slaag voor al die mediocre mc’s. Een samenwerking tussen Fort BUKU en MOVNT OLYMPVS.” De beats komen van Sneadr, RED en – op deze tape voor ’t eerst te horen – Louw.

Samenwerking is hen beide niet vreemd, maar de stijlen van de twee mc’s contrasteren hier in elk geval mooi. De ietwat bijtende en gegromde bars van SKAV kleuren lekker bij het wat hogere, nasale stemgeluid van Jojo. Laatstgenoemde laat zijn zinnen ademen door lettergrepen al schreeuwend te rekken. SKAV is wat puntiger en directer, zowel qua flow. Het is bijzonder om hem naast een nieuwe aangekondigde StropStrikkers-plaat te horen blijven collaben. Na $KEER & BOO$, Dookie en zijn werk in Rafting Goods andermaal een nieuwe sparringspartner zonder daarbij gek ver uit de bocht te vliegen.

Omdat we na een paar luisterbeurten nog geen favoriet konden aanwijzen, zijn we maar voor de intro- annex titeltrack van SNAKEBABIES gegaan. De twee mc’s komen daarop met hun kenmerkende stijl, als twee leeuwen die op jacht gaan voor de hele troep. Samen ruimen ze iedereen uit de weg die geen aansluiting kan vinden in die groep. SKAV: “Ben met piraten, struinen langs de fucking kade / denk in blokken, denk in hokken, zwemmend tussen haaien / al die mannen gajes.” En daarna Jojo Wavy, in wiens verse de drums wegvallen: “Ik ben een 80’s baby, we praten niet met de officiiiieeeeeer!” Tracksuit music van de hoogste orde. De hele plaat check je hier.

Stream de hele selectie, met daarin deze week ook o.a. Abel & Sef, Harry Femer X Winne en een nieuwe Dentalhon. Van verder weg hoor je o.a. Dave East, Vince Staples en Graph X Method Man X .38 Spesh. Yes, we got you met die hiphop-shit. Abonneer op de playlist en blijf altijd up-to-date.

Geplaatst door bowie op 3 juni 2024