Seel Fresh – Street Famous

Eerlijk gezegd heb ik meteen geen goed gevoel bij deze cd. Toch probeer ik zo onbevooroordeeld Street Famous te beluisteren. Helaas gaat het voor mij bij eerste nummer meteen mis. De lyrics en de beat op de titeltrack weten me totaal niet te boeien. Op de mij irriterende beat verteld Fresh zijn levensverhaal en zijn paint geschiedenis. Bij het tweede nummer klinkt de beat in ieder geval al een stuk beter. Maar ook op Rock That vind ik hem tekstueel echt tekort komen. Op Wrong Destination begin ik het al iets meer te voelen. Op een dramatisch piano deuntje komen zijn raps ook iets beter uit de verf. Ook al is het niet vernieuwend, het is wel goed aan te horen. Maar op Gotta Got It is het weer helemaal mis. Ik weet niet wat hij doet, maar ik heb moeite om de teksten van Seel te willen volgen.

Met Street Famous probeert Seel vooral een jaren 90 vibe neer te zetten. Hoewel dat dope kan zijn, voel ik het niet. Keep It Moving is daar wat dat betreft een mooi voorbeeld van: leuk geprobeerd maar net niet. Hoewel de beat nog best ok is, voel ik er totaal niets bij.
Tekstueel zijn het ook vooral standaard nummers die Fresh brengt. Seel rapt een nummer over zijn hometown in Old Chicaco, een nummer over de liefde van zijn leven I Think She Might Be en natuurlijk een ode aan hiphop in Prosper (H.I.P.H.O.P.). Of ik dan helemaal niets goeds terug vind? Ik doe mijn best, maar kan gewoon geen echt hoogtepunt ontdekken.

Seel fresh probeert met deze plaat vooral de jaren 90 vibe terug te krijgen. Jammer voor hem is dit al gedaan. En dan ook nog eens veel beter. Als je de cd achteraf bekijkt is het qua beats niet eens zo heel slecht, maar totaal niet vernieuwend. En tekstueel denk ik dat hij beter uit de verf komt als hij gewoon blijft painten.

Tracklist:
01. Street Famous
02. Rock That
03. Wrong Destination
04. Gotta Get It
05. Keep it Moving
06. Family F/ Filz One
07. Handing Biz
08. Old Chicago
09. I Think She Might Be
10. Prosper (H.I.P.H.O.P.)
11. Paid Dues
12. Came a Long Way
13. Know About Me
14. Problems

Meer info

Geplaatst door bowie op 28 november 2008