SeeeD – New Dubby Conquerors

De drie frontmannen die met de microfoons zwaaien heten Ear (aka Demba Nabe), Enuff (aka Pierre Baigorry) en Eased (aka Alessa Delle). Deze drie-eenheid weet het werk aan de microfoon eerlijk te verdelen en zijn ook de oorzaak van de 3 e’s in de band naam SeeeD. Het schijnt ( heb ze zelf nooit live gezien) ook dat deze drie heren het publiek helemaal gek kunnen maken met hun podiumcappaciteiten. Zowel Engelstalig als Duitstalig wordt de vibe overgebracht aan t publiek.

Al bij DANCEHALL CABALLEROS wordt duidelijk dat de hiphopbass niet wordt geschuwd in deze reggea georiënteerde crew. RIDDIM NO 1 is ook nog een inleidende track van de cd, rappend in t Duits en Engels glijden de beide talen even gemakkelijk over de beat.
PAPA NOAH een echte reggea track:

try to save your soul,
before you get old,
your body is fadin in time…
What if Papa Noah was a liar?
just mystic tales of bliss for the youth to keep the faith.
What if no light will guide us higher?
would all our life have been in vain?
Old Papa Noah show me the way to make it happen,
Hey let me go to heaven that day..

Er wordt niet geschroomd te scratchen, dit nummer is gewoon zo relaxed ik zou hem het liefst op repeat zetten en niet verder gaan met de andere nummers.WALK UPRIGHT een dope nummer over liefdesverdriet, alles je hartje ooit eens gebroken is zul je veel herkennen in dit nummer, dus walk upright”¦Black Kappa gastrapper in het nummer DICKES B en knalt gelijk uit de boxen met de beat om pompend te vertellen over Berlijn. Dit nummer doet je al wat opvrolijken na WALK UPRIGHT. Hierna dommelt het een beetje in maar vanaf TIDE IS HIGH begint de power weer. Ook Top Of The City kan je klote dag goed maken. Zoals de hele cd dat doet.
EINDOORDEEL:
Hier zijn we snel klaar mee, deze cd is gewoon ieder centje van je geld waard. Ook als je niet reggea gek bent en ook niet zo houdt van af en toe Duitse raps denk ik niet dat je hier ontevreden over zou zijn.

Tracklist:
01. Dancehall Caballeros
02. Riddim No 1
03. Papa Noah
04. Walk Upright
05. Dickes B (feat Black Kappa)
06. Psychedelic Kingdom
07. Sensimillia (feat. Denyo)
08. We Seeed
09. Tide Is High
10. Top Of The City
11. Fire The Hidden
12. New Dubby Conquerors
Meer info: http://www.seeed.de

Geplaatst door bowie op 1 juli 2002