Schuttersveld in Crooswijk is 15 oktober dé plek voor urban sports en street art

Op 15 oktober verandert het Schuttersveld in Crooswijk tussen 12:00 en 18:00 in een plek waar street art en urban sports samenkomen. Het evenement is een initiatief van BuurtLab en Hiphop In Je Smoel (HIJS) en heeft als doel kunst en sport in een gezamenlijk programma te gieten en hiermee te laten zien hoe populair de Urban Culture in Rotterdam is. Het gehele programma is gratis te bezoeken en zelf meedoen kan natuurlijk ook.

Croos Play
Onder de noemer Croos Play organiseert BuurtLab in samenwerking met verschillende partijen diverse sporttoernooien. Zo is er streetball door Concrete Lions, dat een 3 x 3 winner takes all tournament organiseert en een streetball-toernooi voor jongeren tot 22 jaar. Ben je meer een voetballer? Geen probleem, ook dan ben je op het Schuttersveld aan het juiste adres; er is straatvoetbal door Los Barrenderos, het straatvoetbalteam van Soufiane Touzani. Ten slotte zijn er ook nog een freerunning- workshop en demonstratie door Trickz Foundation. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

HIJS Live presents: Rewriters Crooswijk
Naast een uitgebreide sportprogrammering is er ook veel aandacht voor street art. Er zijn workshops, live painting door diverse kunstenaars, een tour langs de mooiste street art-werken van de wijk, oplevering van twee nieuwe muurschilderingen en de officiële lancering van de Crooswijk-route in de Rewriters-app. Zo wordt Koffiebar CROOS, aan de Exercitiestraat 2b, getransformeerd tot een street art-expositie met uiteenlopende kunstenaars. De kunstwerken zijn tevens te koop. Naast de expositie is er een feestelijke opening van de nieuwste Street Art Route van Rewriters, die door Crooswijk loopt. De route brengt je langs circa tien kunstwerken. Natuurlijk is de route die dag te lopen onder leiding van de initiatiefnemers van Rewriters. Tijdens de wandeling krijg je de nodige uitleg over verschillende werken die de wijk telt. Daarnaast worden er twee nieuwe muurschilderingen opgeleverd in de van Meekerenstraat; daar zijn Telmo Miel en Lastplak aan het werk gegaan om de wijk te voorzien van kleur.

Maar dat is niet alles; zo wordt aan het Schuttersveld de Hall Of Fame, de legale oefenmuur voor graffiti-artiesten, onder handen genomen door een groep geselecteerde kunstenaars. Tymon (Me Like Painting) is verantwoordelijk voor de twee enorme muurschilderingen en hij gaat met een groep bevriende kunstenaars verder borduren op de reusachtige walvis die hij er al heeft gecreëerd; het thema is namelijk onderwaterwereld. Een unieke kans om deze groep talentvolle kunstenaars samen aan het werk te zien, dus kom zeker langs. Ook leuk voor jong en oud: op het Schuttersveld kun je een urban ministeck-workshop volgen onder leiding van Satoshi Nakamoto. Tijdens deze workshop ontwerp je je eigen werk en ga je naar huis met een zelfgemaakt ministeck-schilderij.

Ben jij erbij? Check het event op Facebook!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 28 september 2017