ScHoolboy Q is terug met zijn nieuwe single ‘Numb Numb Juice’

De sabbatical die ScHoolboy Q inlastte na zijn album Blank Face uit 2016 zou eigenlijk tot vorig jaar duren. Toen zou de promotiemachine rondom zijn nieuwe album aangezwengeld worden, maar besloot hij de release ervan uit te stellen. De rapper uit L.A. bleek na de dood van goede vriend Mac Miller even tijd nodig te hebben om alles op een rijtje te zetten. 2019 moet het jaar worden van een nieuwe SBQ-plaat.

Gisteren previewde hij al een nieuwe track op Instagram. Het bleek een voorproefje van Numb Numb Juice, het nummer dat vandaag op Spotify is verschenen. “Finally”, tweette hij eerder deze week. Uit dat woord blijkt dat hij wel eerder wilde, maar niet kón releasen. “Jullie weten dat ik iedere twee jaar een album wil droppen, toch?”, zei hij vlak na de tragische dood van Miller tegen de crowd tijdens een show. “Maar nu Mac weg is, voelt het niet goed om een album uit te brengen. Ik ben niet mezelf. Ik zou hier niet eens moeten zijn nu. Maar Mac zou niet willen dat ik nu alleen thuis zielig ga zitten doen. Hij zou me clownen. Ik ga geen kleine bitch spelen.”

Op Numb Numb Juice, een korte maar krachtige banger, horen we ‘Q’ zoals we hem het liefst horen: snerpend en fel, de straten van Figueroa beschrijvend. In 1 minuut en 55 seconden is hij even niet meer de daddy maar de gangster die je kent van zijn platen. Na een aantal maten vallen de drums in en rapt hij weer alsof zijn leven ervan afhangt: Got my coins up, my bars up, soon we find ‘em / We gon’ slide ‘em, we lined ‘em, straight reclined ‘em / Pistol grip, I got all kinds of, I’m not your driver / Shot gon’ hit him, he won’t answer…

Hoe het verhaal afloopt kun je zelf ontdekken in de kersverse tune

Geplaatst door bowie op 14 maart 2019