Scarfaced Releaseparty

Ter ere van het nieuwe Made in da Shade theater stuk Scarfaced is ook een gelijknamige soundtrack uitgebracht met Nederlandse hiphop acts. De releaseparty hiervan werd deze avond gehouden in de Amsterdamse club Bitterzoet.

Een langzaam vol lopende Bitterzoet was het toneel voor de releaseparty van de soundtrack Scarfaced. Artiesten als: Kubus, RFx, Kohfie Konnect, Stress, Unorthadox, Kas, VSOP, Senna, Typhoon en Duvel Duvel leveren onder andere hun bijdrage op de cd en hiervan zouden deze avond Stress en Typhoon optreden, geen idee waarom enkel deze twee van het gehele arsenaal alleen zouden optreden maar ik nam hier genoegen mee. DJ Flexican was er om tussen de optredens door het kritische publiek op de dansvloer te houden wat deze jarige job aardig lukte.

De charmante hostess Senna kondigde na enige tijd de eerste act van de avond aan waarna drie heren het podium betraden die onder de naam Stress muziek maken. Juiceisdunaam, Sef Nice en producer Steamin’ Demon waarna de track “De Open Mic” al gauw door de Bitterzoet galmde. De sterke stageperformance van Juice en Sef aangevuld met een goede dosis humor zorgde voor een zeer vermakelijke show met als hoogtepunt de hiphop karaoke waarbij Darin G (DAC) een gastrol vertolkte. Het publiek was nodig om enkele lettergrepen mee te schreeuwen wat tot op zekere hoogte goed lukte. Na deze zeer vermakelijke show dat werd afgesloten met de track “Fuck You” die op de Soundtrack staat was het aan Flexican om het publiek daar te houden waar het zich al die minuten had begeven.

Met vele bekenden in de zaal van o.a. Made in da Shade en de vele MC’s en producers die meegeholpen hebben aan het album was de sfeer uitermate prettig. Bij de volgende aankondiging was het de energieke Typhoon die samen met zijn lieftallige zus en backup MC bijgestaan door vaste DJ Nav zijn show mocht beginnen. Dit koppel uit het ‘Verre Oosten’ zorgde zoals verwacht voor vele handen in de lucht en energie in de zaal. Net als Stress had Ty het publiek met zich mee wat voor de enige interactie zorgde. Opvallend is dat bij de meeste shows in Bitterzoet de interactie met het publiek groter is wat ten goede komt aan de sfeer in het gebouw. Ty gaf een show van zo’n ongeveer 20 minuten en ook dit eindigde met de track “Familiar” die op de soundtrack staat. Bijgestaan door de zuivere vocals (ik dacht eerst dat het de cd zelf was) van Senna rapte Typhoon met gevoel over familie. Zo kwam mijn avond in de Bitterzoet tot een einde, (verdoem de laatste metro’s!) en kijk ik vol verwachting uit naar de première van Scarfaced op 11 November!

Fixtures:
Hoogtepunt: Hiphop karaoke met Stress
Dieptepunt: –
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,00
Fotograferen: Jatoch!
Geluid: Frikky Fresh!
Bezoekers: ca. 200
Damage: 5 euro
Cijfer: 7

Meer Info: http://www.shade.nl

Geplaatst door bowie op 14 oktober 2004