Say Hooooo! Dope parties in juni

Woensdag 6 juni: Ghostpoet (UK) (BIRD, Rotterdam)
De Britse zanger en producer Ghostpoet bracht afgelopen maand zijn nieuwe album Some Say I So I Say Light uit. In het kader van een tournee behorende bij het album doet hij Rotterdam aan. BIRD is de locatie, tickets kosten een tientje (excl. servicekosten) en bestellen kan hier.

 

Foto door Sophia Spring

 

Vrijdag 8 juni: Helemaal Melkweg (met o.a. Fresku & Pete Philly) (Melkweg, Amsterdam)
Helemaal Melkweg is een avond en nacht met muziek, film, dans, theater, lezingen en exposities in het hele gebouw van de Melkweg, dat met één ticket toegankelijk is. Dat ticket koop je voor slechts een tientje via deze link. Naast optredens is er ook een gesprek bij te wonen tussen Andrew Makkinga en Edwin van Andel, die de geschiedenis van en de relatie tussen hiphop en de Melkweg bespreken. 

 

 

Donderdag 13 juni: HIJS x BoomDox stage op Eendracht Festival (WORM, Rotterdam)
Het Eendracht Festival is een Rotterdams showcase festival dat plaatsvindt op en rond het Eendrachtsplein. Vorig jaar vond het festival voor de eerste keer plaats en op donderdag 13 juni is het tijd voor de tweede editie. Nieuwe locaties, waarvan één in samenwerking met HIJS en BoomDox geprogrammeerd wordt. Vanaf 20:30 kun je in WORM terecht voor een gratis avond vol dikke hiphop. De acts die zullen spelen op het festival zijn: De Producent, Je Foute Vrienden, Brandwerk, Billyusuf, Fonk Loks x Eastgarden, Van Ieder1, Kortsluiting, Ill Proceeja, Ray Escobar, Frankadelic en Th’Acquisition. Entree is gratis. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op hun Facebook-pagina.

 

 

Vrijdag 14 juni t/m zaterdag 22 juni: Great Minds (clubtour)
Het is bijna zover: op 8 juni dropt het Great Minds album, waar Jiggy Djé, Sticks, Winne, Dokter Moon en nog een hele hoop andere producers aan hebben gewerkt. De heren doen een exclusieve tour waarbij ze de grotere zalen van het clubcircuit aandoen. De data zijn als volgt:

 

14-06 013, Tilburg / Tickets
20-06 Oosterpoort, Groningen / Tickets
21-06 Melkweg, Amsterdam / Tickets
22-06 Tivoli Oudegracht, Utrecht / Tickets

 

 

Zondag 23 juni: I Love Hiphop Festival (Paard van Troje, Den Haag)
Het I Love Hiphop Festival heeft dit jaar een andere opzet als anders. Het zal op zondag 23 juni plaatsvinden en is tegelijkertijd de aftrap van de I Love Hiphop-week, een week waarin diverse masterclasses, filmavonden en dergelijken plaatsvinden op diverse locaties in Den Haag. Er zullen verschillende activiteiten te doen zijn zoals een DJ Summit, diverse optredens van nationale en internationale (o.a. Donald D) acts en b-boy battles. Het festival zal afgesloten worden met een optreden van Bizarre Ride II The Pharcyde. Tickets voor het festival kosten € 6,- (excl. concert van The Pharcyde). Voor meer info over I Love Hiphop surf je naar de website van het festival.

 

Geplaatst door bowie op 3 juni 2013