Salah Edin’s W.O.II

De rapper uit Alphen pakt de release (wederom) groots aan en koppelt een expositie die voortvloeide uit het artwork aan zijn album W.O.II. 1 oktober wordt in het kader van De Goudstikkers het artwork van het album geëxposeerd in Toko MC in Amsterdam. De expositie is een samenwerking tussen fotograaf Moustapha Lamrabat (Be), illustrator Franklin Westhoek en kunstenares L’estoir (Esther Claus).

In een interview op de Top Notch website zegt Salah Edin: “We wilden eerst een enkel doek verloten in combinatie met een prijsvraag. We hebben uiteindelijk een hele serie gemaakt en besloten om een expositie te organiseren.”

Het is inmiddels vier jaar geleden dat zijn vorige Nederlandstalige album uitkwam. “Het is goed om weer in het Nederlands te schrijven en mijn boodschap voor te dragen. Arabisch of Nederlands: ik voel me er allebei in thuis.” In beiden talen kwamen de politieke aspecten van zijn teksten duidelijk naar voren. Salah Edin schrijft alles wat hij voelt en denkt op papier en laat zich door niemand beperken. “Ik schrijf niet voor en niet tegen de politiek, ik schrijf naar gevoel.”

Je kan een bijdrage leveren aan de realisatie van de expositie door een donatie te doen via Voordekunst. Donateurs hebben automatisch toegang tot de release/expositie op 1 oktober.

Check hieronder de trailer van de documentaire die in het kader van W.O.II is gemaakt.