Salah Edin eist internationale rectificatie Wilders

Salah Edin eist dat Geert Wilders ten overstaan van de wereldpers aangeeft dat hij in zijn film ‘Fitna’ per abuis een beeltenis van de rapper heeft gebruikt waar hij doelde op Mohammed B.
“Er is een brief van mijn advocaat de deur uitgegaan”, vertelt hij aan Novum Nieuws. “Als hij daar morgen niet op heeft gereageerd, klagen we hem aan.”

“Mensen denken nu misschien dat ik samenwerk met Wilders”, legt hij uit. Bovendien maakt de rapper zich zorgen over het effect van de film op de verkoop van zijn nieuwe album. “Mijn plaat komt over een paar maanden uit. Niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika en het Midden-Oosten. Ik wil niet dat winkeliers mijn album dadelijk weigeren.”

Hoewel Edin benadrukt dat de kwestie hem in zijn persoonlijke leven niet raakt, maakt zijn advocate zich zorgen over de veiligheid van haar cliënt. “Ik weet nog niet wat Salah Edin gaat meemaken als hij van grens naar grens gaat”, zegt ze. “Zijn veiligheid is in gevaar gebracht en ook zijn reputatie als muzikant. Ik studeer nog op de hoogte van de schadevergoeding die we eisen.”

Bron: Trouw