SABA bracht de soul naar Paradiso tijdens de CARE FOR ME TOUR

Chicagoan SABA belandde niet voor niets in onze lijst topreleases van vorig jaar. Zijn album CARE FOR ME is een beschrijving van de complexiteit van zijn eigen leven en die van zijn thuisstad. Vrolijk trekt hij, achtervolgd door trauma en sociale angst, nu door Europa tijdens de gelijknamige tour. Afgelopen week deed hij Paradiso aan. Wij hebben de foto’s voor je.

Voordat hij de bühne betrad waren er optredens van zijn jeugdvriend Benjamin Earl Turner die de crowd meteen meehad, en Joshua J, die wat meer laid back vibes bracht. En hoewel laatstgenoemde ‘gewoon uit Breda’ komt, kwamen de meeste aanwezigen er laat achter dat hij uit eigen land kwam. Pas toen hij in het Nederlands commentaar had op iemand die zijn handen niet ver genoeg de lucht in stak, viel het kwartje. Hier stond een jongen met internationale allure. One to watch, dus.

SABA maakte de avond vervolgens af. Hij heeft nog steeds dezelfde hyped energie als een aantal jaar geleden. De crowd at vanaf het begin uit zijn hand. Met een mix van oud en nieuw materiaal maakte hij er een mooi ronde en intieme show van. Hij was persoonlijk, had veel interactie met het publiek en verdient het om de volgende keer in de grote zaal van Paradiso te staan. Een avond vol liefde in beeld.

De foto’s:

Geplaatst door bowie op 28 februari 2019