RZA aka Bobby Digital + Support

5 maart 2003, Burgerweeshuis Deventer

Oké, zalen als 013 en Melkweg liggen voor de hand als je een artiest van het niveau RZA hebt. Het Burgerweeshuis in Deventer ligt wat minder voor de hand, maar dat het brein achter Wu-Tang de Deventer popzaal aandoet, is toch wel erg dope. Voor mij persoonlijk is RZA gewoon een legende. Een legende die een paar jaar geleden nog een tijd in een Chinees Shoalin-klooster zich toelegde op boeddhisme, meditatie, superieure vechttechnieken en krijgskunst voor psychische en mentale discipline.

Net wanneer iedereen verwacht dat Bobby Digital opkomt en een aantal vreselijk irritante vrouwen menen er op stupide wijze doorheen te moeten schreeuwen, komt de Tilburgse Cilvaringz op. De enige MC uit Nederland die officieel Wu-member is en op wiens debuut al jaren wordt gewacht (dit jaar schijnt ie echt te komen). Het publiek verwacht duidelijk RZA en hoewel het ontvangst voor Cilvaringz aanvankelijk wat lauw is, staat hier een MC die harde raps dropt, goed flowt en weet te overtuigen. Niet op alle momenten, maar wel met zekere regelmaat. Zeer dope is Cilvaringz accapella rhyme over de op hande zijnde oorlog waarin hij vraagt respect te hebben voor de moslimgeneratie en zinspeelt op vrede.

Dan is het wachten weer op RZA en horen we wederom een betoog over oorlog, vrede en de moslimgeneratie. En net wanneer weer iedereen RZA verwacht, is daar weer Cilvaringz die alle aanwezigen op het verkeerde been zet. Nadat hij nogmaals overtuigend zijn ding doet, is het de beurt aan Bobby Digital. Zowel tracks van Wu-Tang als solotracks van RZA passen de revue. De MC die samen met Wu’s GZA nog wel de meest scherpzinnige, intelligente teksten dropt, is energiek en op dreef. Wanneer RZA met een zangeres afwisseling in zijn show brengt, chillt hij zelf in een luxe, leren bank waarin hij alles haarfijn overziet. Het feest is compleet als achtereenvolgens Killarmy en Masta Killa het podium opstormen en een tyfusdope show weggeven waar maar weinig hedendaagse artiesten aan kunnen tippen. Een toegift blijft helaas uit.

Fixtures
Hoogtepunt(en): RZA, Killarmy en Masta Killa op één podium
Dieptepunt: niks
Bier: 1,40
WC: gratis
Garderobe: 0,75
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: ± 200
Damage: 20,-
Cijfer: 8,5

Geplaatst door bowie op 9 maart 2003