ROFFA REPRESENT: Stryder vecht weer om zijn boodschap te verkondigen

Dertien jaar geleden begon Stryder met muziek. In hiphop zag hij een manier om zijn woede en frustratie over maatschappelijke problemen en de oorlog in Palestina te kunnen uiten. Samen met Gaza en De Mark was hij hard op weg om gehoord te worden. Plotseling valt alles weg op het moment als Stryder in 2012 zijn stem verliest. Niet handig voor iemand die een boodschap wil verkondigen. Nu, zes jaar later, hervat hij zijn missie.

“Ik heb gezocht naar de beste logopedist van Nederland”, vertelt hij openhartig. “Ik kan nu maximaal één track per maand opnemen.” Ondanks dat hij niet kon rappen, is de wil om te rappen altijd gebleven. Zijn maatschappijkritische en pijnlijke teksten zijn weer te horen, zowel in spoken word- als in rapvorm, en de bivak is verdwenen; Stryder is terug en de naam Camp Rauw gonst rond in scene als nooit tevoren.

Na onlangs succesvolle sessies bij Zonamo Underground en 101Barz te hebben gedropt, wordt er nu een diepere kijk gegeven in de wereld van Stryder. Dat betekent niet dat er geen muziek is te horen; in de nieuwe aflevering van ROFFA REPRESENT is als bonus een video te zien voor zijn track Handen Op Geweren.

Bekijk de nieuwste aflevering van ROFFA REPRESENT, de docuserie van Rauwkost Collective i.s.m. Hiphop In Je Smoel, Riverpark Film en OPEN Rotterdam hieronder.

Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe aflevering van ROFFA REPRESENT te zien, vanaf 18:40 (en elk uur erna) op OPEN Rotterdam!

Geplaatst door bowie op 12 maart 2018