RMB & G Boah – Van Croos Tot Spangen

De Rotterdamse rapper RMB, wat staat voor Rotterdams Meest Beruchte, komt met een nieuwe EP. Deze is genaamd: Van Croos Tot Spangen. Deze EP is in zijn geheel geproduceerd door G Boah die ook al voor mensen als Def Rhymz en Postmen produceerde. Tijdens de party What’s Da Flavour op 29 december werd de cd presentatie gehouden van dit schijfje. Deze EP is een opwarmertje voor het album dat dit jaar zal uitkomen, deze zal FF Wat Anders gaan heten. Eerder maakten RMB en G Boah ook al een EP in opdracht voor het CWI, hier komt dit jaar ook nog een clip van uit.

De EP Van Croos Tot Spangen kent zes tracks waar Rotterdams Meest Beruchte neerzet wie hij nou precies is. G Boah laat zijn veelzijdigheid op alle tracks horen. Zo kent het nummer TakTak Marokkaanse invloeden in de beat, de beat van Kwaliteit kent weer Turkse invloeden. Dit is opmerkelijk want RMB is niet Marokkaans of Turks, hij heeft deze beats gebruikt om te laten horen dat hij niet altijd op van die standaard beats wil rappen. Verwacht hier geen keiharde bangers, de beats klinken vrij rustig en gevarieerd. Ze passen dan ook best goed op de onderwerpen die RMB zestien minuten lang neerzet. Zo rapt hij over de liefde van zijn leven, op de track Stralend. Hij noemt deze track zelf gevoelig, toch klinkt dit meer als een sex rap. Op de track Teveel rapt hij over het moeilijke leven dat hij heeft. Met een zelf ingezongen refreintje vraagt hij zich af waarom men alleen maar kijkt naar zijn verleden en of er wegen zijn die hem naar het heden kunnen leiden. Verder laat RMB ons horen dat hij niet vies is van wat braggen en boasten. Je Weet is als het ware een introductie, met simpele raps wordt snel duidelijk gemaakt dat je niet moet fokken met Rotterdams Meest Beruchte. TakTak is, zoals gezegd, een nummer met Marokkaanse invloeden, de hook is door RMB zelf in het Marokkaans gedaan. Verder laat hij in die track horen hoe goed hij wel niet is. Op de track Kwaliteit, wat er qua beat, maar ook qua raps tussen uit springt, laat RMB horen dat zijn kwaliteit iedereen zal raken. Zoals je wel kan lezen zijn het niet de meest originele onderwerpen die behandeld worden. Ook de rijms van RMB zijn niet van een erg hoog niveau. De teksten zijn vrij simpel en standaard, waardoor ze niet lang kunnen boeien.

Van Croos Tot Spangen is geen schijfje dat er tussen uit zal springen. G Boah redt de boel door met vrij gevarieerde en veelzijdige beats te komen. RMB echter komt met 13 in een dozijn onderwerpen met te simpele teksten. Van Croos Tot Spangen laat niet dat hongerige gevoel achter wat je verwacht van een EP die als opwarmertje is bedoelt voor een album. RMB zal toch met meer verschillende onderwerpen op de proppen moeten komen om FF Wat Anders meer te laten boeien dan deze EP.

Meer info: https://www.hiphopinjesmoel.com/artikel/1764

Tracklist:
01. C.S.
02. Je Weet
03. TakTak
04. Teveel
05. Stralend
06. Kwaliteit

Geplaatst door bowie op 2 maart 2006