RIMON sluit een moeilijke periode af met een prachtige Uncut-video

We houden haar al een tijdje in de gaten en omdat de grenzen tussen soul, hiphop en jazz enorm aan het vervagen zijn, we al jarenlang verslag doen van North Sea Jazz én omdat RIMON simpelweg het grootste soultalent van Nederland is konden we je deze video niet onthouden. Fan van Kanye West z’n Sunday Service-video’s? Think again, want in Nederland loopt een minstens net zo groot talent rond.

Na haar debuut-EP BBYGIRL FOCU$, waarin ze drie fases van een periode uiteen zette, is ze nu terug. Na twee video’s besluit ze de trilogie met een prachtige video voor het door Samuel Kareem geproduceerde nummer focu$. Die werd geschoten in de imposante Marble Hall van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Niet geheel toevallig óók de locatie waar ze over een maand te zien is als support van Kali Uchis.

“Deze track en eigenlijk de hele EP heeft als doel om dames te inspireren die door een soortgelijke periode zijn gegaan zijn als ik. Daarnaast inspireert het hopelijk de vrouwen out there om nog meer op zichzelf te focussen om hun eigen groei nog verder te stimuleren”, vertelt de zangeres.

De video is een prachtige. “We hebben echt ons best gedaan om de reeks aan high quality video’s die we hebben uitgebracht voor deze EP te kunnen toppen en dat is best aardig gelukt. Ik wilde per sé een all female choir en een all female strijkers-ensemble. De nieuwe opzet van de Red Bull Uncut-sessies was het perfecte format om mijn creatieve visie echt tot uiting te brengen, ze gaven ons de creatieve ruimte om echt all-in te gaan qua locatie en productional value.”

Bekijken doe je hieronder.

Geplaatst door bowie op 9 mei 2019