RIGHTABOUTNOW Festival viert de artiesten van morgen in Amsterdam

Het RIGHTABOUTNOW festival is een platform voor opmerkelijke nieuwe makers en artiesten uit verschillende disciplines die de meerstemmigheid van de stad spiegelen. “Nu, in deze tijden van enorme crisis en transitie, lijkt daar meer dan ooit behoefte aan”, stelt de organisatie zelf op hun website. Ze pakken uit met een veelzijdig programma, met dynamische hiphop, harde bars, afgewisseld met kwetsbare poëzie, theater, dans, film, talks, spannende muzikale ontmoetingen en meer! Van 15 t/m 17 december kun je terecht in Bar Bario en De Brakke Grond te Amsterdam.

Een duik in de line-up

Het festival werkt met dagkaarten, maar men kan ook tickets kopen voor een specifiek programma. Een duik daarin leert je de wijde range kennen binnen de line-up. Zo kun je jezelf verliezen op de aanstekelijke combinatie van electro, house en daarboven Nederlandstalige hiphop van Fokke Simons, maar ook kennismaken met de Senegalese hiphopsupergroep Def Maa Maa Def. Die vangt de combinatie tussen de fluweelzachte stem van zangeres Defa en de scherpe rapdelivery van Mamy Victory. De lyrics zijn kritisch en actueel, en hun muziek is dynamisch, maar tegelijkertijd diepgeworteld in de Senegalese cultuur en geschiedenis. Tijdens hun optreden staan er tevens diverse special guests op het podium; Ella John, Josephine Zwaan, Marassa en Crystal Chanav.

Ook dieper op de bill kom je mooie namen tegen; Babs bijvoorbeeld. Ze was al eens te gast bij Marco Martens in onze podcast Tekstuur. Daarin vertelde ze over haar liefde voor tekst en de thema’s die ze in hiphop mist. Haar single Diepgang op de Dansvloer sluit daarbij aan, dat gaat over haar verlangen naar teksten met meer inhoud in de club. Babs breekt hokjes af. Op de eerste dag van RIGHTABOUTNOW kun je in Bar Bardio ontdekken of ze ook podia afbreekt.

Ook tof en al eens eerder gezien toen ze op Fire Is Gold in haar eigen stad stond; Miss Angel, hiphopfenomeen uit Antwerpen. Haar muziek is een explosieve mix van Britse grime en old school hiphop. Met haar ontembare charisma, unieke gevoel voor stijl en ‘unapologetic pen’ is ze zonder twijfel een van de opwindendste performers in de Belgische rapscene.

Verder op de line-up: DJ All Star Fresh, Oriana Ikomo, DJ Insecure, AZAD, Girls Girls Girls en nog veel meer. Lees hier alles over de line-up en de ticketverkoop.

Geplaatst door bowie op 29 november 2022