Rhajha – Colision en Zona Belica (12″)

Na het daverende succes van hun promo cd’s was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat deze groep uit Almeria, Rhajha gesigned zou worden door een label. El Cerebro die al bekender is door vele producties die hij voor diverse groepen in Spanje gedaan heeft, laat wederom zien waarom hij een van de beste producers is van Spaanse bodem is. Deze maxi genaamd ‘Colision en Zona Belica’ is een maxi waar je eigenlijk van houdt of niet. De een zegt: Het is te donker. De ander zegt: Het gaat uit de maat;. Maar degene die ervan houdt, weet dat dit gewoon meesterlijk is en het begin is van wat er nog gaat komen, want het album is bijna af en zal binnenkort op de planken liggen.

Maar over de maxi zelf, er zitten 3 tracks op. De eerste track op de maxi heet Obstaculos, de donkere beat op deze track en de lichte stem van de MC’s zorgt voor een meesterlijke track. Daarnaast zorgen de scratches van El Cerebro voor een extra dimensie op de track.

Track 2 Colision en Zona Belica is mischien wel de minste track van de maxi. Maar dat ligt er aan waar je van houdt. Als je van een zeer donkere beat houd met een relaxte flow erin dan kan dit jouw track zijn.

De laatste track op de maxi heet Ileso, persoonlijk de beste track van de maxi. Beat is lekker snel en een dope gitaar geluid er doorheen. MC’s die er vreselijk doorheen flowen en wat dikke scratches er doorheen.

Als conclusie kan gezegd worden dat deze maxi echt voor de liefhebbers is. Het is vreselijk donker, dus als je dat niks vindt, dan is deze maxi totaal niks voor je. Verder moet je natuurlijk houden van Spaanstalige hiphop, als je gewend bent aan Engelstalig of Nederlandstalig en je houdt niet van anderstalige hiphop dan is dit ook niks voor je.
Zelf vind ik het een dope maxi van Spaanse bodem en ik ben zeer benieuwd naar het album van deze groep uit Almeria. Deze tracks komen overigens niet op het album.

Ik heb zelf nog wat maxi’s thuis liggen, dus voor de mensen die er interesse voor hebben kunnen me mailen op hispanico@hotmail.com Prijs is 7 euro voor 12" en 6 voor CD exclusief verzendkosten.

Tracklist:
Kant A:
Obstaculos
Colision En Zona Belica
Ileso
Obstaculos Acapela
Ileso Acapela

Kant B:
Obstaculos Instrumental
Colision En Zona Belica Instrumental
Ileso Instrumental
Colision En Zona Belica Acapela

Meer info: http://www.soundclick.com/bands/2/rhajhamusic.htm

Geplaatst door bowie op 29 november 2003