Daniël Claessens is de curator van street art-festival POW! WOW! Rotterdam en opereert onder Rewriters010, de street art-vlag van Stichting Hiphop In Je Smoel. In 1994 kwam hij naar Rotterdam om te studeren, maar de stad voelde als thuis voor hem, dus besloot hij nooit meer weg te gaan.

In deze aflevering van Everybody Is A Rotterdammer, gefaciliteerd door Rotterdam Make It Happen in het kader van het Eurovisie Songfestival, neemt hij je mee naar de Rotterdamse Afrikaanderwijk, waar POW! WOW! Rotterdam in 2019 en 2020 neerstreek om mooie muurschilderingen te laten maken door diverse kunstenaars. Street art maakt de bewoners trots op hun stad, en dat is wellicht het mooiste resultaat.

In de reportage kom je erachter dat je niet alleen verf kunt gebruiken om een muurschildering te realiseren (spoiler: cement kan ook!), en krijg je antwoord op de vraag ‘Wat is er de afgelopen jaren veranderd aan de visie van de gemeente op kunst in de buitenruimte?’

De beste manier om street art in Rotterdam te ervaren is natuurlijk door erop uit te trekken met de Rewriters010 app! Download ‘m hier.

Ook dit jaar keren we terug in Rotterdam-Zuid, en wel met POW! WOW! Rotterdam van 5 t/m 12 september! Volg het op Instagram en je krijgt alle primeurtjes mee!

Meer Rewriters