Rewriters010 presenteert expositie van Ilona Bal in de Markthal

De Rotterdamse kunstenares Ilona Bal is nog maar één week geleden bevallen van haar tweede kindje en staat deze week al met een gloednieuwe expositie in de Rotterdamse Markthal. Met haar kleurrijke en rustgevende kunstwerken neemt ze je mee naar verschillende schitterende plekken in de natuur. Nu kun je die rust ervaren, maar dan middenin de drukke stad. De expositie wordt gepresenteerd door Rewriters010, het street art-project van Hiphop In Je Smoel.

Bal -op Instagram draagt ze de naam grphx.art– is dol op de natuur, en vindt daar dan ook vaak inspiratie voor haar werk. Ze woont al haar hele leven middenin de drukte van Rotterdam. Een plek waar ze leeft, onderneemt en altijd in beweging is, vindt ze, maar: “Ik zoek vaak de natuur op om tot rust te komen, en om na die beweging even stil te staan. Ik raak echt geïnspireerd door de organische vormen en de bewegingen van de natuur. Je komt op verschillende plekken steeds weer nieuwe vormen tegen. Die neem ik dan weer mee mijn werk in”, vertelt ze kalm.

“Ik houd mijn werk wel graag minimalistisch”, gaat ze verder. “Het is een mooi idee dat als iemand ernaar kijkt, diegene zich ook eventjes ergens anders waant. De één denkt aan een warme avond in Portugal, de ander ziet een zondagochtend in Scheveningen. Dat houdt het spannend.”

Vlak na haar bevallig mag ze exposeren in de Markthal. Een grote uitdaging, maar ze kon het niet laten, zegt ze. “Kunst is zo’n grote passie van mij. Ik pak de kansen die ik krijg graag met beide handen aan. Gelukkig helpen mijn man en mijn vader een handje mee bij het opbouwen van de expo.” In de Markthal zijn vanaf nu verschillende werken te zien die ze het afgelopen jaar heeft gemaakt, inclusief haar persoonlijke hoogtepunten ‘Night Sky’ en ‘Autumn Forrest’.

Na de expositie neemt Ilona even rust. “Maar lang stilzitten ga ik zeker niet doen. In de toekomst hoop ik ooit mijn eigen atelier in Rotterdam te kunnen openen. Echt een plekje voor mezelf.”

Voor het zover is kun je eerst haar kleurrijke expositie bewonderen, tot en met 5 februari 2021 te zien in de Markthal. De werken zijn te koop via haar eigen webshop. Gepresenteerd door Rewriters010 / Hiphop In Je Smoel.

Adres: Markthal, Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam.

Openingstijden:
Maandag: 10:00 – 20:00
Dinsdag: 10:00 – 20:00
Woensdag: 10:00 – 20:00
Donderdag: 10:00 – 20:00
Vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 18:00

Geplaatst door bowie op 6 januari 2021