Rewriters010 is ’teaching truth to the youth’ op Bonaire

Toen we in de lente van 2016 de Rewriters-app en wandelroute lanceerden, was het doel vooral om mensen op een toegankelijke manier te informeren over wat street art bieden kan, en kunstenaars in en rond Rotterdam een platform in hun eigen stad te geven. Dat we een goede twee jaar later workshops zouden verzorgen in de verste uithoeken van het Koninkrijk der Nederlanden, hadden we toen niet durven hopen. En toch is dat precies wat onze eigen Vinz.100 aan het doen is, nu hij ’truth to the youth’ aan het teachen is op Bonaire voor het project ‘Passanten Kunstenaars’.

Rewriters010 Bonaire

Vinz is er bezig aan een vijfweekse artist residency in het BonAIResidence, vlakbij Hòfi Kultural in Antriol, op uitnodiging van de stichting Plataforma Kultural. Bij Hòfi Kultural kunnen alle bewoners van het Antilliaanse eiland zich melden om mee te doen aan verschillende culturele activiteiten op het gebied van muziek, kunst en cultuur. De stichting heeft er als doel om mensen samen te brengen en kennis uit te wisselen, en zo het culturele klimaat van Bonaire te stimuleren.

Daar is Vinz de perfecte persoon voor, want hij deed in Rotterdam al niet anders. Dat hij dat nu ook in de Antilliaanse zon doet, maakt de rest van ons team natuurlijk wel een tikje jaloers. Maar we weten dat ze geen betere persoon hadden kunnen treffen om workshops mural painting te gaan verzorgen dan onze man in Bonaire. Ben je zelf een Antilliaanse young blood? Aanmelden voor de komende workshops kan nog op de website van Hòfi Kultural. De rest van ons zal het moeten doen met de updates van het project die gaan verschijnen op de Rewriters Instagram-pagina.

Rewriters010 Bonaire

Parallel aan het mural-project loopt op buureiland Curaçao ook een expositie van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes. De kunstenaar liet bij zijn overlijden een deel van zijn deel van zijn nalatenschap achter, om een stimuleringsprijs in het leven te roepen voor kunstenaars die beeldbepalend voor de stad Rotterdam zijn. Met dat doel werd de stichting Henkes in het leven geroepen, die samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Fonds 21 dit bijzondere project financieren.

Henkes raakte voor zijn kunst ooit geïnspireerd door Curaçao, en nam die inspiratie mee terug naar Rotterdam. En onze Vinz.100 brengt nu wat Rotterdamse inspiratie terug naar de Antillen. Knal die Elton John-soundtrack van The Lion King maar aan, want dit is toch een schitterend voorbeeld van die ciiiircle of liiiiiiiiiiiife!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 29 oktober 2018