Rewriters presenteert gratis Q&A met Pictoright tijdens het Vragenuur!

Elke laatste vrijdag van de maand biedt Rewriters010 de kunstenaars uit het Rotterdamse de mogelijkheid om vragen te stellen over alles waar ze tegenaan lopen. Deze maand kun je al je vragen stellen aan Marcel van de Graaf. Hij is onderdeel van het team van Pictoright, de auteursrechtenorganisatie voor kunstenaars in Nederland. De Q&A vindt op vrijdag 25 juni plaats in de ‘HIJSkamer’ en aanmelden is gratis, maar wel verplicht. Doe het snel, want alleen de eerste tien kunstenaars krijgen een plek! Uiteraard geheel volgens de geldende corona-richtlijnen van het RIVM.

“Omdat we steeds vaker zien dat het werk van kunstenaars waar we mee werken ongevraagd wordt gebruikt, in bijvoorbeeld populaire televiesiereclames, leek het me leerzaam om een Q&A-sessie in te plannen”, vertelt Daniël Claessens, artistiek leider en curator van Rewriters010. “Ik merk dat ze vaak niet of nauwelijks op de hoogte zijn van hun rechten. Nu kan men zich inschrijven, voorbeelden krijgen van zaken die Pictoright voor kunstenaars heeft afgehandeld én zelf vragen stellen.”

Visuele makers, opgelet!

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland: illustratoren, beeldend kunstenaars, grafisch ontwerpers, fotografen, architecten en andere beeldmakers (of hun erfgenamen). Deze beeldmakers kunnen zich kosteloos bij Pictoright aansluiten om aanspraak te maken op de collectieve vergoedingen waar zij recht op hebben. Daarnaast kunnen zij Pictoright opdracht geven om hun rechten te beschermen en vergoedingen te innen voor het gebruik van hun werk.

Pictoright is een stichting zonder winstoogmerk die door de overheid is aangewezen voor de inning en verdeling van collectieve rechten. Pictoright exploiteert ook individuele auteursrechten, verleent juridische bijstand, fungeert als vraagbaak en zet zich in voor een betere auteursrechtelijke positie van beeldmakers. De organisatie komt op voor je rechten, keert collectieve vergoedingen uit en regelt desgewenst licenties met gebruikers.

Aanmelden!

Vragen over auteursrecht, individuele rechten, het volgrecht, het doorverkopen van je werk, het innen van je vergoedingen, en wat je kunt doen als je werken worden gepubliceerd in drukwerk? Deze vrijdag ben je van 12:30 tot 15:30 welkom in Rotterdam! Het adres is Delftsestraat 25 (zeer korte loopafstand van Rotterdam CS).

Tijdens de Q&A nemen we alle op dat moment geldende corona-maatregelen in acht. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.

Meld je aan door te mailen naar daniel[at]hiphopinjesmoel.com, met in de onderwerpregel ‘Aanmelding Pictoright’, en in de mail zelf je NAW-gegevens, mits afwijkend ook je kunstenaarsnaam en je telefoonnummer. Je krijgt dan een bevestiging van Daniël!

Geplaatst door bowie op 21 juni 2021