De Rewriters app is klaar voor je zomer met zeven nieuwe muren!

Nu de zon zich weer steeds vaker laat zien is het een perfect moment om de Rewriters app weer eens uit je broekzak te halen, en je langs de mooiste street art van Rotterdam te laten leiden. Er zijn de laatste maanden namelijk een aantal indrukwekkende muurschilderingen gemaakt, en er zijn daarom weer zeven nieuwe hotspots met werk van ASTRO, Collin van der Sluijs, GBH, I AM EELCO, JDL, Ox-Alien, HNRX en Said Kinos aan de app toegevoegd! Heb je de app (beschikbaar via de App Store of Google Play) nog niet? Check dan hier alvast een voorproefje van enkele van onze favorieten!

I AM EELCO
Het dierenleven, en dan vooral in de nacht, neemt een prominente plek in in het werk van Eelco van den Berg, alias I Am Eelco. Zijn bijzondere kleurgebruik in deze muur straalt de nachtelijke uren uit, terwijl het tegelijk heldere en scherpe contrasten heeft. Favoriete onderwerpen van hem zijn de vos en de uil, die bijna altijd in zijn muurschilderingen verschijnen. Van een afstand lijkt de vossenwelp rechts onderin dan ook een speels detail in de compositie te zijn. Kom je dichterbij de muur, dan zie je echter dat de vos een sculptuur is die op de stoep staat, enkele centimeters van de muur af.

HNRX x Ox-Alien
Oostenrijker HNRX schildert sinds 2012 muren onder in heel Europa. Hij houdt ervan voedsel, en dan vooral worst, in zijn werk af te beelden. Door die herhaling is worst is een soort handelsmerk voor hem geworden. Voedsel schilderen zonder context, is voor hem een manier om subtiel de draak te steken met de meer serieuze dingen die er in de publieke ruimte omheen te zien kunnen zijn. Op deze muur werkte hij samen met de immens productieve Rotterdamse street artist Ox-Alien. Zoals HNRX met zijn worsten, heeft ook Ox een handelsmerk: zijn Ox karakter met een ‘O’ en ‘X’ als ogen. In het midden van de muur zie je hoe Ox zijn karakters deels zijn vermalen om de worst van HNRX te maken.

ASTRO ODV
Astro begon rond de eeuwwisseling in de noordelijke banlieus van Parijs met traditionele graffiti. Door de jaren heen begon steeds verder af te raken van de Wildstyle letters uit zijn jongere jaren, en verwerkte hij meer en meer andere invloeden in zijn muren. Zijn liefde voor kalligrafie uit zich bijvoorbeeld in het zwierige patroon dat zich door heel het werk vormt, dat tegelijk doet denken aan de weelderige jugendstil elementen in de illustraties van Alphonse Mucha, die hij dan ook als een inspiratie noemt. Het geometrische raamwerk waar hij dit in plaatst, geeft blijk van een andere belangrijke invloed op hem: de Frans-Hongaarse schilder Victor Vasarely, grootvader van de Op Art beweging.

Update route knop in de Rewrites app

Als je de app al aangeschaft hebt, heb je wellicht al gezien dat er nog veel meer werken in de update te vinden zijn. Je kunt de update gratis binnenhalen door op het openingsscherm de ‘Update route’-knop linksboven aan te tikken. De zeven nieuwe muren worden dan direct in de route opgenomen.

Meer info? Download de Rewriters app via de App Store (voor iOS toestellen) of Google Play (voor Android-toestellen). Toekomstige updates blijven gratis.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 26 april 2018