Masaca, een relatief onbekend tweetal uit Rotterdam bracht in 2008 het album 'CornerstONE' uit. Toen is het redelijk onopgemerkt aan de meeste neuzen en vooral oren voorbij gegaan. We zullen zien of dit terecht is of niet...

Het album opent zelfverzekerd en uitnodigend met gelijk een noemenswaardig minpuntje. In de stem van de eerste rapper doorklinkt namelijk een lichtelijk Nederlands accent, wat erg zonde kan zijn wanneer er voor de Engelse taal wordt gekozen in de raps. Daarentegen klinkt het productietechnisch op de introductie al zeer goed en zit het met de flow van de rappers gelukkig ook wel goed.

Met nul komma nul verwachting van een onbekende naam als deze kan je of zeer verrast of zeer teleurgesteld worden. We kunnen rustig ademhalen, want het niveau van de twee heren ligt een stuk hoger dan bij menig collega. Daardoor zijn des te meer vraagtekens te zetten bij waarom dit niet eerder is opgemerkt. Afgezien daarvan is het meer dan duidelijk dat Cidashfo en ACA beiden beschikken over een goede dosis rapskills.

Hier en daar maken de mannen zelfs het jaren negentig gevoel in je los met nummers als Killa, Guns Don’t Kill en het zomerse Sing For Me. Tekstueel gezien worden er redelijk diepgaande verses aangeleverd met originele concepten zoals in Guns Don’t Kill, waarbij wordt gediscussieerd met een advocaat over de (on)terechte beschuldigingen die het genre hiphop heden ten dage kent. Na hun alledaagse metaforen is het tijd voor een trip terug naar memory lane. Een terugblik op de gouden dagen van hiphop met de nodige waslijst aan namen die allen hun steentje hebben bijgedragen tot aan heden maken dit nummer tot een lekker wegluisterend rustig plaatje.

De kracht van Masaca ligt vooral in de nonchalante houding die de heren lijken aan te nemen wanneer ze achter de microfoon kruipen. Met een volwassen benadering naar hiphop toe en daarbij een sterk staaltje zelfspot op z’n tijd brengen ze de juiste balans voor een goed uitgebalanceerd geheel. Op topniveau zit het allemaal nog niet, maar Cidashfo en ACA zitten op het juiste spoor om door te groeien tot een sterk duo. De producties zijn goed, de raps zijn goed, de teksten zijn goed. Hopelijk groeit Masaca in de toekomst van goed naar beter, best.

Tracklist:
01. ONE
02. CornerstONE
03. Killa
04. Guns Don’t Kill
05. Everyday Metaphor
06. Remember Hip Hop
07. Rdam Radio (Skit)
08. Spark The MIC
09. Message (Skit)
10. Sing For Me
11. Wrong In The Building
12. Over Love…
13. Couldn’t Turn My Back
14. Wake Up Call
15. Prelude
16. Leave Me The F*ck Alone
17. Last Note
18. Outro One

Meer info

Meer Reviews