Toen we Kevtendencies vorig jaar spraken naar aanleiding van zijn debuutalbum God[s] & Gold, hadden we gedacht dat hij veelvuldig naar buiten zou treden met nieuwe shit en snel weer paraat zou staan. We hadden beter moeten weten, want hij deed wat ‘The Dark One’ altijd doet; terug the lab ingaan om te werken aan zijn craft. Nu is hij weer buiten en heeft hij zijn nieuwe EP D I V I N E  W I N D onder de arm.

En omdat hij Nebulon heeft beloofd dat hij knowledge zou blijven kicken, is dat ook precies wat hij doet op het nieuwe project. Op beats van Yung Dee en Alchemy Beats hoor je een vertrouwde Kevtendencies met een nieuwe sound. Sinds zijn debuutalbum is hij gegroeid als artiest, maar ook als mens. Zijn motto is onveranderd: “Als je luistert moet je niet alleen luisteren maar ook leren.”

Where is Kev? Hold up! Hij is in een hele andere wereld, die hij naar eigen zeggen zelf heeft gecreëerd omdat hij de wereld waarin de mens leeft simpelweg niet leuk vindt. Met deze release breidt hij zijn cinematic universe weer een beetje verder uit en schetst hij duidelijker dan ooit een beeld van hoe zijn ideale wereld eruit ziet. Dat doet hij rappend, maar ook meer dan ooit zingend. Tussendoor heeft hij ook nog wat woorden voor de hedendaagse scene: “Creativity is lacking / als die beats niet zouden bangen / dan zouden rappers niet redden.”

Niemand kan Kevtendencies vertellen wat hij wel en niet kan rappen. Kevtendencies op Coachella? Misschien in de toekomst, maar wel pas als de wereld er klaar voor is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot er zoveel Rotterdamse knowledge gekickt wordt in de Amerikaanse woestijn. Tot die tijd doen we het met deze nieuwe EP.

De stream van de nieuwe HardHeaderz release beluister je hieronder. Je kunt veel knowledge, pop-art- en filmreferenties en heel veel harde bars die je aan het denken zetten verwachten.

Meer Releases, Reviews