Jawel, de stoner uit New Orleans is terug. Terwijl de meeste mensen naar de performance van Beyoncé gedurende de rust van de Superbowl-finale keken, dropte Curren$y weer eens een mixtape. New Jet City is alweer het dertiende project (de Jet Life compilatiealbums niet eens meegerekend) in vier jaar tijd van de kartrekker van de Jet Life movement.

Smoking to the fact that we be getting it / higher than the ceilings in the penthouses we livin’ in.

New Jet City bevat producties van Statik Selektah, DJ Toomp, Lex Luger en Harry Fraud. Naast deze gevestigde orde doet King Thelonious een behoorlijke duit in het zakje; hij produceert drie beats voor de mixtape. Jammer genoeg wordt zijn beat van de introtrack gerecycled in de outrotrack. Erg overbodig en raar wanneer een beat twee keer op hetzelfde project te horen is. Ook Living For The City komt uit de koker van Thelonious. Een heerlijke mellow productie (inclusief vocal samples) die een perfecte fundering vormt voor de laid back rapstijl van Curren$y. Ook Statik Selektah, die de beat van Clear produceerde, levert een topprestatie.

Dat de rapper niet alleen met rustige beats overweg kan, bewijst hij op Choosin. Supersterren Wiz Khalifa en Rick Ross braggen op hun eigen manier over hun succes en rijkdom en verzorgen allebei een weinig verrassende bijdrage. Curren$y pakt het beter aan. Op de door Lex Luger geproduceerde track neemt hij de luisteraar op een perfecte manier mee in zijn wereld:

Hop out that Impala, left the motor running
Them my lil homies front that store, they ain’t gone touch it
Spitta where you goin’, finna meet the money
I come through in that bread truck, everybody hungry
I be trynna keep it low, but the streets be talking
I heard they think I’m selling dope, on them walkie talkies

De laid back delivery van Curren$y is nog altijd aanwezig, evenals zijn rustige stemgeluid. Dit zorgt er voor dat zijn muziek luchtig en vooral makkelijk te behappen is. De track Coolie In The Cut (waarop Jet Life collega Trademark Da Skydiver meedoet) is een clubbanger van jewelste. Jammer genoeg leveren niet alle featurings toffe tracks op. De inwisselbare gastbijdragen van French Montana (op These Bitches) en Trinidad Jame$ (op Purple Haze) zijn de grootste missers op New Jet City. De beats van deze tracks zijn heerlijk sferisch, jammer dat Curren$y ervoor heeft gekozen om dit soort slechte MC’s uit te nodigen op deze mixtape. French Montana komt wel heel erg ongeïnspireerd over. Lines als: Them nightmares come true fast / Shining on your TV nigga, newsflash zijn geen lines om over naar huis te schrijven.

Curren$y staat bekend om zijn simpele stijl. Vaak rapt hij over zijn dagelijkse bezigheden. Die bestaan voornamelijk uit het roken van joints en het rondrijden in dikke auto’s. Dat Curren$y geen tekstuele hoogstandjes of moeilijke flows laat horen, is dan ook geen verrassing. Ook voor kritiek op het politieke systeem moet je niet bij de inmiddels 31-jarige rapper uit New Orleans zijn. Hij maakt muziek die je op een zomerse dag al rijdend in je auto moet pompen. Met meer featurings dan normaal op projecten van Curren$y, is het hem weer gelukt een behoorlijk goed product af leveren. Dus Moeder Natuur, wilt u ervoor zorgen dat het snel zomer wordt, alstublieft?

Tracklist:

01. New Jet City (Prod. by King Thelonious & Three)
02. Clear (feat. Jadakiss) (Prod. by Statik Selektah)
03. Choosin (feat. Wiz Khalifa & Rick Ross) (Prod. by Lex Luger)
04. Sixteen Switches Part 2 (Prod. by Young Los)
05. Three 60 (feat. Juicy J) (Prod. by Cardo)
06. Living For The City (Prod. by King Thelonious)
07. Drive (feat. Young Roddy & Styles P) (Prod. by DJ Toomp)
08. Bitch Get Up (feat. Juvenile) (Prod. by June James)
09. Coolie In The Cut (feat. Trademark Da Skydiver) (Prod. by Lex Luger)
10. Mary (Prod. by V12 The Hitman)
11. Purple Haze (feat. Lloyd & Trinidad Jame$) (Prod. by Reckless Dex)
12. These Bitches (feat. French Montana) (Prod. by Harry Fraud)
13. Moe Chettah (Prod. by King Thelonious)
14. The New Program (feat. Young Roddy) (Prod. by King Thelonious & Three) 

Meer Reviews