Reunited Skillz – Warming Up

Het uit Apeldoorn afkomstige Reunited Skillz bestaat uit het duo MC Prime en DJ Psar. Zo’n vier jaar geleden kwamen de twee vrienden elkaar weer tegen na elkaar een tijd niet gezien te hebben en balden hun poëtische en muzikale skillz samen, nu vanuit Delft. Deze skillz waren live te aanschouwen toen het duo op het podium stond met Relax, Select Personell, MOB, Pete Philly, Opgezwolle en Spookrijders.

Na twee demo’s was de tijd rijp voor hun eerste 12" Scorpion Style. In combinatie met de op de B-kant staande, meer ingetogenere track All Alone geeft dit een goed beeld van wat dit duo in huis heeft. In de herfst van 2004 heeft het duo de release van het album Peanutbutter and Sambal op de planning staan. Deze plaat brengt een brede variatie van sounds en featurings, waaronder stadsgenoot Maximus Prime.

Een goede opwarmer voor dit 23 tracks lange album is de demo Warming Up, bestaande uit een intro en drie album tracks. Tijdens de intro presenteert het duo zichzelf en introduceert het opwarmertje op een dope beat. Over naar het eerste nummer, “Stereo Type”, waarbij de lijn van strakke beats wordt doorgetrokken en vermengt met regelmatig opduikende soulsongs. “We Rock This” is wat meer ingetogen dan de voorgaande track. Ook hier worden de beats afgewisseld met niet-hiphop sounds; een soort Hindi zang. De lijn van goede beats en sterke rhymes zit, vergeleken met de andere twee tracks, bij “Peanutbutter and Sambal” in een dalende fase. Ondanks dat de beats niet slecht zijn, maken ze deze track wat slaapverwekkend… Niet echt een track om het warm van te krijgen dus.

Met de release van deze demo heeft Reunited Skillz een sterke preview op het te verwachte album neer weten te zetten. Nu nog even afwachten hoe heet we het gaan krijgen van de “Peanutbutter and Sambal”…

*Tracklist: *
01. Intro
02. Stereo Type
03. We Rock This
04. Peanutbutter and Sambal

Download Reunited Skillz – Warming Up

Voor meer info: http://www.recordknights.nl/

Geplaatst door bowie op 30 juni 2004