Vanuit het zuid-oostelijke deel van ons land bestookten de twee collectieven $lenterprise en VXF (Victoire X Festus) de hiphopliefhebber met veel eigenzinnige releases. Als we je zouden zeggen dat die twee collectieven nu één supergroep vormen; genaamd SLE VXF, en dat ze om de haverklap komen met nieuwe heat, let je dan op? Je antwoord dient in elk geval het woord ‘Ja’ te bevatten. Deze week dropten er twee nieuwe soloreleases, van Eijer ($lenterprise) en Viccens (VXF).

Eijer dropte eerder deze week zijn nieuwe tape Probleem, volledig geproduceerd door Yung Umbro. Wat je kunt verwachten is een combinatie van rhymes waarin de Limburgse rapper opschept over zijn merkkleding en trapbeats vol zware bassen. De raps gaan daarnaast over chillen, wat voornamelijk bestaat uit het roken van softdrugs. Dat is om de stress te verminderen, maar eigenlijk kan niets of niemand Eijer daarbij helpen. De tape krijgt door de zoektocht naar de oplossing voor die stress een donker randje mee. Want is continu faded en wasted zijn een middel om jezelf bezig te houden, gaat dit ook op de langere termijn helpen tegen de dagelijkse sleur of is het allemaal voor niks? Check de Probleem EP hieronder.

Viccens’ hoofd is heet en daarom dropt de Nijmeegse mc zijn nieuwe project Vlammenzee. En hij sleurt een hele hoop vrienden mee in die hitte, want naast verses van Adje, Eijer en $KEER & BOO$, heeft hij er in tegenstelling tot Eijer voor gekozen om te werken met verschillende producers. Toch passen alle beats goed bij elkaar zonder dat het een bij elkaar geraapt zooitje generieke tracks is. De hoge tonen van Tobi Black en het loopje van Ben Lardinois zijn allebei even hypnotiserend. Zeker in combinatie met de rollende 808’s die eronder liggen. Ook Lil Flan$ levert een spannende productie, waarop Viccens net als in zijn episode van P E R S O N A opschept over zijn favoriete kleur; 925 oftewel zilver. Deze release is iets luchtiger dan die van Eijer. Vic rapt over zijn glimmers, nekken breken als hij in de mall verschijnt, codeïne in zijn ranja gieten, gevulde zakken en wijvendrankjes in zijn tasje. Zo levert SLE VXF deze week muziek voor verschillende moods. Check tape 2 van deze week hier:


 

Meer Releases