Viccens is prominent VXF-member en brengt vandaag alweer zijn derde soloplaat uit. In tegenstelling tot voorganger Vlammenzee is Plons, Vol. 1 geproduceerd door één producer; Tobi Black.

De twee zijn geen vreemden van elkaar en werkten dan ook al eerder samen. Dat beviel schijnbaar zo goed, dat er nu een heel project ligt. De productie op Plons, Vol. 1 is dromerig, met hazy synths en springerige drums die er niet te dik bovenop liggen. Viccens wordt daardoor uitgedaagd om te experimenteren met zijn stem, verschillende effecten te gebruiken, lettergrepen te rekken en melodieuze koortjes in te zingen. Het resultaat is een tape vol mellowness, waarin je heerlijk kunt verdrinken. Plons!

De Vol. 1 in de titel doet vermoeden dat er meer van dit in de pijpleiding zit. We houden in elk geval een oor op de straat in Nimma en laten ons graag bestoken met meer van dit. Twee artiesten die het experiment niet schuwen en zichzelf weer uitgedaagd hebben op creatief vlak. Check de nieuwe tape hieronder.

Meer Releases, Reviews