Met The Foreign Exchange, het duo dat hij vormt met de Nederlandse producer Nicolay, bracht Phonte de afgelopen jaren regelmatig nieuwe muziek uit, maar van een solo-album was lang geen sprake. De muzikale veteraan -1/3 van Little Brother- trok voor het laatst in zijn eentje de muzikale kar op Charity Starts At Home uit 2011. In 2016 onthulde hij plannen voor No News Is Good News, zijn nieuwe album. Toch koos hij ervoor om zich eerst te richten op Tigallero, het album dat hij maakte in samenwerking met Eric Roberson, en waar volgens ons gruwelijk op is geslapen.

De albumtitel werd zo een tikkeltje ironischer; geen nieuws is goed nieuws. Er kwam ook daadwerkelijk geen nieuws. Tot gisteren, toen hij de albumtitel nog maar eens tweette, gevolgd door ‘Midnight.’ Vlak vóórdat we gisteren de HIJS HQ verlieten kregen we al zin in de volgende dag. En zo stonden we vanochtend op met een nieuwe soloplaat van Phonte; “Voor papa, opa, oom Mike en tante Donna”, zijn zijn eigen begeleidende woorden. Voor de rest laat hij de muziek spreken.

En die muziek is heerlijk. De warme combinatie van zijn zang en rap beïnvloedde in een hele generatie aan hiphopartiesten, waaronder Drake, en zorgt ook op No News Is Good News weer voor een soulvol geheel. De enige featurings zijn Freddie Gibbs en Eric Roberson, de plaat klokt net over een half uur en is ideaal voor dit soort koude dagen. Orgels, koperblazers, pianotonen en synths zorgen voor muzikale harmonieën waarop Phonte zowel bars als zanglijnen kwijtkan.

De speelduur is ideaal. Een half uurtje dat je prima kunt gebruiken om je voeten op tafel te leggen, een dekentje over je heen te trekken en met een vers gezette kop koffie het weekend tegemoet te gaan.

Stream ‘m hier en warm op met de soul van Pastor Tigallo.

Meer Releases