De Rotterdamse rapper Ibra heeft het afgelopen jaar samen met collega-muzikanten Ed Owusu en Jazzy Giovanni veel tijd in de studio doorgebracht, om zijn debuut-EP Mensch te creëren. Vanaf vandaag is het resultaat te horen op je favoriete streamingdienst. Mensch staat voor wie Ibra op dit moment is. “Het is mijn muzikale puberteit, een hoofdstuk dat ik moest afsluiten”, zei hij eerder in een interview.

Mensch betekent in lettelijke zin ‘het edelste schepsel Gods’. Het staat voor integriteit, waardigheid en welgevoegelijkheid. “Ondanks alle verkeerde dingen die ik heb gedaan en misschien nog steeds doe, ben ik een integer persoon met moralen en dat wil ik ook uitstralen.”

Op Mensch zijn featurings te horen van Gianski en Sticks (op de door een piano geleide track Opslaan), Matthew (op OMW) en MaxiMilli (op het eerder verschenen In Uit). De ene keer komt Ibra straat, gek en roekeloos, het volgende moment is de EP toegankelijk en dansbaar zoals op het swingende N.I.G.G.A., maar de Rotterdammer is ten alle tijde eerlijk. Zo weet hij een als een koorddanser te balanceren tussen prettig energiek en pijnlijk echt. Daarmee is deze EP zo’n visitekaartje die je niet meteen weggooit als je ‘m na je meeting in je achterzak hebt gestopt.

Beluister de EP hieronder en scrol verder om de in Marokko opgenomen video voor het catchy afrotrap-nummer No Time ook meteen te checken!

Meer Releases