In het zuiden van het land barst vanavond Carnaval los, in andere delen van het land wordt of is het al voorjaarsvakantie. De perfecte timing om je release los te laten, dachten veel hiphopacts. We hebben er een hele hoop verzameld in dit artikel en we proberen ze weer allemaal in een paar zinnen te beschrijven voor je. Minder lezen, meer luisteren dus. Geniet ervan!

Cry & Wally A$M – Voor Niks Komt De Zon Op
Twee rappers van de nieuwe generatie die opkwam via Soundcloud, bundelen de krachten voor een gezamenlijk album. Noah’s Ark X Avalon Music. Strictly good vibes van een duo met onmiskenbare chemie!

Terilekst – groot
Terilekst staat bekend om het gebruik van Nederlandse samples, is een van onze favoriete producers, en heeft nu een heel album gebaseerd op muziek van de legendarische Boudewijn de Groot gemaakt. Een eerbetoon aan hem én aan zijn moeder, die het werk van De Groot vroeger al zong, tokkelend op haar gitaar. Moeten we nog meer zeggen of heb je die play-button al gesmashed?

Royce da 5’9″ – The Allegory
Onlangs prezen we Royce da 5’9″ al in een uitgebreid artikel. De rapper uit Detroit zit misschien wel in zijn prime (nee, niet PRhyme) op dit moment en strikte onder meer Vince Staples, Westside Gunn, Conway en T.I.

Roedel – 247
De vijfkoppige Antwerpse groep Roedel komt met de follow-up van hun debuutalbum Hondsdolheid. Op 247 overstijgen ze die eerste plaat naar eigen zeggen met kop en schouder. Dit is een verzameling fijne flows en dikke beats die je niet wilt missen.

Engel – Alles Nog Open
Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Engel voor het eerst op plaat te horen was. Dat jubileum viert hij met een verzamelaar die zowel digitaal als fysiek (op cd en vinyl!) verschijnt. Publieksfavorieten, bijzondere samenwerkingen en twee nieuwe tracks zijn te horen op Alles Nog Open.

Steff – Wat Denk ie Zelf
DJ Friss levert alle beats op het nieuwe album van Steff. Later vandaag lees je een uitgebreid coverinterview met Steff. Bereid je alvast voor door de plaat te checken.

YoungBoy Never Broke Again – Still Flexin’, Still Steppin’
Op 11 oktober van 2019 bracht YoungBoy Never Broke Again zijn veertiende (!) mixtape uit. Dat veranderde in zijn eerste #1-album. Vier maanden later is er al het vervolg. Twintig jaar oud en productief als een malle.

Typhoon – Ogen Dicht
Bijna zes jaar na Lobi Da Basi maakt Typhoon zich op voor de release van zijn nieuwe album. Het moet in juni verschijnen. Om Ty’s nieuwe project in te luiden is er nu de nieuwe single Ogen Dicht.

Reazun – Essentiel
Reazun is na een tijdje Nederlandstalige muziek te hebben gemaakt weer eens in het Frans te horen. En niet alleen met raps, ook zijn zangstem is een aangename verrassing.

Meer Releases