Zijn naam gonst al jaren door de Rotterdamse hiphopscene, maar vandaag vindt FABZ Pi het tijd voor een herintroductie. Met Life Of Pi Season One dropt hij zijn allereerste EP. Deze week had hij nog struggles met het uploaden van het artwork, dat door Spotify niet werd goedgekeurd. Hij verloor daardoor alle pre-saves. Maar zijn favoriete foto, geschoten door Sandra Zegga Patow, is een passende cover voor zijn allereerste officiële wapenfeit. Alsof het zo moest zijn.

Tegen de collega’s van Noisey zei hij, over de videoclip van Feel Alive: “Ik zat in een depressieve fase waarin ik veel drugs gebruikte om me goed te voelen, waar ik uiteindelijk suïcidaal van werd. Ik kwam er weer uit dankzij psychedelische paddenstoelen te gebruiken. Het liedje gaat over de realisatie dat zelfs als ik sterf, mijn ziel blijft voortbestaan.”

Nu breken er nieuwe tijden aan voor de rapper, die op zijn zestiende van Ethiopië naar Rotterdam verhuisde. Beluister de EP, met bijdragen van onder meer Loesoe, Nash Crebula, Water, Sosa en Kauwboy hieronder.

Meer Releases, Rotterdam