Zo’n tien jaar geleden gold hij als dé belofte van Nederlandse hiphop, maar van een officiële soloplaat kwam het lang niet. Hij kwam op met de Ecktuh Ecktuh-click waarvan onder meer Winne, Feis, Crimitov en Lexcouper wel muziek uitbrachten en iedereen Eddy Ra bestempelde als next best. Hij bracht een paar losse singles uit in 2013 (Glitters en Gemiste Kansen), deed een veelbelovende sessie bij 101 Barz en stond nog op de So So Lobi-mixtape, maar verder was het vrij stil rondom hem, door persoonlijke tegenslagen.

Maar Eddy Ra is terug. Liefhebbers kunnen weer genieten van zijn diepgaande en filosofische lyrics, want zijn soloalbum dat al een aantal maanden alleen fysiek te verkrijgen was, staat vrij plotseling ook ineens online. Gemiste Kansen staat erop, waarin hij ingaat op het overlijden van zijn vrouw en het effect dat dat op hem had, maar Eddy Ra heeft nog veel meer stof tot nadenken vastgelegd in audiovorm.

“Winne zei me altijd dat je plezier moet hebben bij het maken van muziek. Ik ben het publiek nu aan het klaarstomen met losse nummers en maak zo het pad vrij”, zei hij al eens tegen FunX. Het pad is nu vrij voor Eddy Ra. Beluister Eindeloos Genot hieronder.

Meer Releases