Het jaar is nog maar nét begonnen, maar dat weerhoudt de hiphopscene er niet van om compleet los te gaan met nieuwe heat. De tiende dag van 2020 zit dan ook bomvol dikke releases. Zóveel, dat we vandaag hebben besloten ze niet uitgebreid te bespreken, maar gewoon de muziek willen laten spreken. Dus hebben we ervoor gekozen elke release, video of track maar met één zin te beschrijven. Dus we wensen je niet al teveel lees-, maar des te meer luisterplezier. Cheers!

Ares – Lotus
Ares en vaste compagnon Dennis verleggen hun eigen respectievelijk tekstuele en productionele grenzen met een heerlijk luisteralbum.

Gil & ATLouis – Legendarisch
Voor even maakt producer Megas ruimte voor iemand anders achter de boards terwijl Gil zijn verses opneemt, en ATLouis levert een ondergrond die zowel dromerig als trappy is.

Mick Jenkins – The Circus
Mick Jenkins keert terug met een nieuwe EP, waarop een vocale bijdrage van EARTHGANG te horen is, naast beats van onder meer Black Milk en Hit-Boy.

Akwasi – Extase
Akwasi benoemt in zijn nieuwe video een heleboel olifanten in de kamer en kaart zo problemen aan die iedereen ziet, maar waar niemand het over wil hebben.

McGyver – GENESI2
Niemand minder dan de New Yorkse legende Buckwild levert de beat voor de nieuwe single van de Nederlands-Canadese freestyle-kampioen van de wereld McGyver.

Mac Miller – Good News
Gisteren kregen we te horen dat er volgende week vrijdag een postuum album van Mac Miller gaat verschijnen en vandaag kunnen we al luisteren naar een rakende single.

ANBU – A Nation By US
Na solo-avonturen van de members is ANBU weer bij elkaar gekomen voor een nieuwe tape, die vol staat met meezingbare trapbangers zoals je van hen gewend bent.

Future & Drake – Life Is Good
Om de geruchtenmachine rondom een tweede deel van What A Time To Be Alive nog harder te laten draaien, komen Future en Drake weer samen voor een dikke single en even sicke video.

Geechi – Dieper Dan Rap
Geechi’s band met zijn collega’s (waaronder kompanen Frsh en Eves maar ook Henkie T., Young Ellens en 3robi) gaat dieper dan rap en dat laat hij horen op een nieuwe tape.

Soultrash – Probleem
Stiekem zegt hun eigen zin ‘ST de gang, dat is probleem!’ genoeg.

Meer Releases