We zaten met het hele team even diep in POW! WOW! Rotterdam, maar nu alle muurschilderingen af zijn en de finaledag achter de rug is, gaan we weer regelmatig de website updaten. De eerste vrijdag na ons street art-festival staat zoals vanouds bol van de dikke releases: video, audio, langspelers en korte projecten. Dit zijn onze luistertips van deze week, dus scrollen maar!

Ashafar – Mocro Sh*t
Net als zijn labelbaas Josylvio groeide Ashafar op in Naarden. Met zijn officiële debuutalbum Mocro Sh*t pakt hij flink uit. Melodieuze refreinen, harde rapcoupletten, Nederlandstalige tunes maar ook heel veel Marokkaanse invloeden en zelfs een tweetalige ode aan een dame. Arabische instrumentals, een drilltune en ratelende hi-hats; de ondergrond maakt voor Ashafar niet uit; hij laat zien zich niet te willen binden aan één specifieke sound en dat levert een compleet album op.

Busta Rhymes – YUUU (ft. Anderson .Paak)
Nu zijn tiende album officieel onderweg is, pakt Busta Rhymes door. ELE 2 werd ingeluid met een single in samenwerking met Vybz Kartel, de tweede tune is een collabo met Anderson .Paak. De video voor de track is er eentje die gebaseerd is op Spy vs. Spy. Checken!

Curren$y & Harry Fraud – The Director’s Cut
Na in juli het heerlijke plaatje The Outrunners uitgebracht te hebben, zijn Curren$y en Harry Fraud nu alweer terug met een nieuwe plaat. Op The Director’s Cut voegen ze nog eens negen nieuwe nummers toe aan hun gezamenlijke oeuvre, en werken ze samen met onder meer Snoop Dogg, Trippie Redd en Styles P. Oh man, dit is de muziek voor bij dit heerlijke nazomerweer!

Moneybagg Yo & Blac Youngsta – Code Red
Allebei kondigden ze een album aan voor 18 september, dus deze hele week werd gedacht dat Moneybagg Yo en Blac Youngsta beiden een soloplaat zouden releasen. Vannacht kwam de konijn uit de hoed en bleek het een collabo-album. Er staan zowel solo-tracks als samenwerkingen op en ook onder meer DaBaby en Yo Gotti zijn van de partij.

Armani Caesar – The LIZ
Griselda’s first lady genaamd Armani Caesar rolt al sinds dat ze een tiener was met onder meer Benny The Butcher en Conway, maar joinde dit jaar officieel het label. Nu is er haar debuut op dat platform. En die klinkt precies in het straatje van Buffalo’s finest rapclick, maar ze breidt het uit; ze put niet alleen uit de east coast-boombap, maar ook uit zuidelijke invloeden. Wat denk je van de bijdrage van 808 Mafia of de trage southern bounce in Yum Yum. Dit is een plaat die hier nog even op repeat staat de komende tijd!

DRT x Skedel – Maradona
DRT vormt voor zijn nieuwe single en video een team met Skedel; met wie hij bars uitwisselt op een beat van RED. Drico heeft de video geschoten. Het is dus een connectie met het hoge Noorden, en dat laat hij letterlijk zien in de video: die is namelijk geschoten op Ameland. Maradona is de enige rapcollabo van DRT’s nieuwste album Marinade. “Op dat album staan meer rustige werken van me, maar ik wilde even die rauwe, ongepolijste kant van me laten zien. Na de videoshoot hebben we nog een kleine afterparty gehouden, waarbij zoveel rook ontstond dat de Duitsers die op dat moment op Ameland verbleven dachten dat het Noorderlicht te zien was.” De joint wordt gereleased op Kongsi Music, het label van DRT, in samenwerking met Fort Buku.

GQ & 9th Wonder – A Midsummer’s Nightmare
Het geheime wapen van JAMLA Recordings, GQ, laat niet vaak van zich horen, maar toen we vanochtend onze mailbox checkten, waren we blij verrast. Er zat namelijk een link in naar een nieuwe EP van hem, in samenwerking met 9th Wonder! “A Midsummer’s Nightmare symboliseert ironisch genoeg de tijd waar we als land en wereld in zitten op het moment. Daarin verwerk ik ook mijn eigen gedachten en keerpunten. Het is alsof we leven in een wereld ín een wereld. Mijn huidige mindstate zorgde voor veel inspiratie. Het is altijd tof en en eer om met 9th te werken, dus om een EP met hem te maken was speciaal.”

Meer Releases