Schijnbaar vanuit het niets brengt Rhymesayers een nieuwe EP van Aesop Rock uit. Een onverwachte traktatie voor veel van zijn fans, maar niet voor gamers die een vliegende middelvinger lichtgevende kogels op een brein met legerpet af hebben zien vuren. In space.

Aesop Rock - Freedom Finger

“Onlangs werd ik benaderd door goede vriend Travis Millard [een illustrator waar label Rhymesayers vaker mee werkte – HIJS] om originele muziek te maken voor Freedom Finger – een gekke space shooter video game die hij ontwikkeld had met Jim Dirschberger en de Wide Right Interactive game studio”, aldus Aesop. “Ik maakte zes instrumentals die op verschillende momenten in het spel langskomen.”

Het spel is sinds september vorig jaar beschikbaar en bevat naast de nieuwe muziek van Aesop Rock nummers van een bijzonder eclectisch, alternatief gezelschap. Onder meer Red Fang, Com Truise, Power Trip en Ty Segall lieten bestaande tracks voor de game licenseren. Aesop Rock: “Op weg naar het uitbrengen ervan ontstond het idee dat ik drie extra tracks zou maken – dit keer volledig uitgewerkte songs met lyrics die grotendeels geïnspireerd zijn door de gameplay. Deze tracks zouden dan uitgebracht worden samen met nieuwe levels die als downloadable content aangeboden werden.”

Wat uiteindelijk de ‘Rhymesayers update’ is gaan heten, is vanaf nu ook beschikbaar voor Nintendo Switch, Playstation, Xbox en Steam. Mocht je even klaar zijn met Animal Crossing, biedt Freedom Finger wellicht dus een alternatief, zeker nu de game voor de Switch deze week afgeprijsd is naar €9,09. Daarnaast brengt Rhymesayers de instrumentals en drie nieuwe tracks van Aesop Rock uit als de EP Music From The Game Freedom Finger, op limited edition 10″ vinyl en alle grote streamingdiensten. En voor die release tekende Travis Millard weer wat nieuwe visuals, zodat animator Steven Gong er de bovenstaande videoclip bij kon maken, in combinatie met visuals van de game. De cirkel daarmee is rond, en de middelvinger omhoog!

Excuus, Freedom Finger.

Meer Nieuws, Releases