De Canadese producer en dj Critical Hype is door het A3C Festival in Atlanta gevraagd om een mixtape te maken van de twee grootste acts op de bill; Wu-Tang Clan en 2 Chainz. En als je dat aan hém vraagt, weet je wat je gaat krijgen. Een blend-tape vol interessante mash-ups. U vraagt, Critical Hype draait en Wu-Chainz: 36 Trap Houses is geboren.

Critical Hype maakte de laatste jaren al furore met zijn zeer fijne mash-up tapes. Zo liet hij Kanye West asmenwerken met Chance The Rapper (al vér voor Good Ass Job dat ze onlangs aankondigden) en was er Kendrick Lamar die zijn verses ineens rapte op klassieke Dr. Dre-instrumentals. De meest verrassende combo is misschien wel op de nieuwe tape te vinden.

Toch werken de klassieke en stoffige producties van RZA uitstekend als fundering voor de veteraan uit ATL. Het lijkt zelfs af en toe alsof ‘Chainz nooit iets anders heeft gedaan dan de ijskoude NYC hiphop maken. Dat vinden ook de leden van Wu-Tang Clan. “Het is vet om 2 Chainz een classic Wu-beat te horen rippen. Hij is een van de grootste lyricists van het zuiden en bewijst dat talent afhangt van focus, toewijding en ervaring. Of je nu uit de slums van Shaolin komt of van de wards van het zuiden; hiphop is onze stem.”

Ook Raekwon is positief verrast met het eindresultaat. “Hij (2 Chainz, red.) is mijn G. Hij doet echt zijn ding en heeft altijd liefde getoond voor mezelf en de Clan. We hebben dan ook niet anders dan liefde voor hem.”

Beluister de nieuwe tape hieronder en besef: 2 Chainz ain’t nuthin’ to F with!

Meer Releases