Releaseparty Smokey & Psix

29 maart 2002 D'n Dollen Tol Den Bosch Het was Goede Vrijdag en het werd een goede vrijdag. Prachtig weer overdag en 's avonds een optreden van de Hip-Hopstandelingen in Den Dollen Tol.

Tenminste: zo was het aangekondigd. Maar het bleek dus een release van de cd van Smokey en de Psix (van de Hip-Hopstandelingen) te gaan. Om 22:00 werd er afgekickt door een DJ en wat B-boys. Helaas lag er op de vloer tapijt, maar daar hadden ze rekening mee gehouden: voor de B-boys werd een een stuk zeil uitgerold waar ze hun ding op konden doen.

Een flink uurtje later klonk dan eindelijk de Hip-Hopstandelingen intro door de speakers en werd het zeil opgeruimd en het podium beklommen door d’Blo en Gisacks. Deze twee gaven een flink showtje weg en warmden het publiek al enigzins op. Na een aantal nummers werd het een freestyle gebeuren (hoe kan het ook anders met deze twee?) waar ook nog andere mensen aan meededen. Dit bleek later op de avond een terugkerend fenomeen te zijn en gebeurde tussen elk optreden.

Na deze twee straatpiraten was het de beurt voor Buiten Adem (Winter en Marius) uit Rotterdam. Deze twee uit Rotterdam kregen het al opgewarmde publiek nog veel hypter (“zijn jullie al een beetje…” “HEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!”) en lieten de hele zaal stuiteren. Ook moest de Psix nog even een nummer meedoen, uit nostalgie.

En toen (na de tweede rommelige freestyle/beatbox sessie) was het de beurt aan the Smokey en de Psix om hun ding te doen. Helaas was het geluid de hele avond al slecht, waardoor Smokey er niet zoveel zin in leek te hebben. Na een aantal pogingen begon hij samen met Psix toch aan het eerste nummer. Er werden wat nummers van de cd gedaan, gevolgd door veel freestyles, van Smokey, Psix en vele andere aanwezige MC’s in de zaal.

In de langzaam steeds blauwer wordende zaal (geen airco, ventilatie of wat dan ook) was het dan de beurt aan Zwarte Lotus. Deze tweemans formatie uit Arnhem zette een degelijke show neer. En ook hierna was het weer een grote freestyle-chaos totdat iedereen te lauw was om nog te rappen.

Langzamerhand verschoof de plaatkeuze van de DJ steeds meer richting drum ’n bass. En kwamen we erachter hoe HEERLIJK de aanwezige stoelen waren. Zo lekker zelfs dat we zo rond half zeven ’s ochtends wakker gemaakt werden door een medewerkster van de zaal, dat we nu toch wel eens weg moesten gaan, want ze gingen dicht.

Een gare Gisacks wist nog heel goed zijn gevoelens onder woorden te brengen (“SHIT MAN! SHIT MAN! SHIT MAN! SHIT MAN! SHIT MAN! SHIT MAN!”) waarna we toch maar naar buiten gingen en op weg naar het station. Een zeer memorabele avond/nacht/ochtend, voor herhaling vatbaar.

Fixtures:
Hoogtepunten: de vele freestyles en de stoelen
Dieptepunt: het rommelige begin van Smokey en Psix
Bier: gewoon flesje: 0,80 beugel: 1,10
WC: gratis
Garderobe: niet aanwezig
Fotograferen: ja
Geluid: slecht (veel feedback van de mic’s)
Bezoekers: gezellig druk
Damage: 2,-
Cijfer: 7.0

Geplaatst door bowie op 3 september 2002