Releaseparty Skiggy Rapz – Boat Drinks

GPNL winnaar Skiggy Rapz komt eindelijk met zijn debuut album genaamd Boat Drinks. Dit moet natuurlijk gevierd worden wat een releaseparty in Bitterzoet oplevert. Lees hier wie van de partij waren en of die zogenaamde Boat Drinks wel lekker smaken…

Bitterzoet was 2 Mei het toneel voor Skiggy Rapz, winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2003, die hier zijn releaseparty gaf voor zijn debuut album “Boat Drinks”. Met Tifen en Master Surreal in het voorprogramma en DJ’s als DEEPRO, PCM en Jay P was men al bijna gegarandeerd van een leuke avond.

En dus waren er ook veel mensen naar Amsterdam afgereisd om Skiggy Rapz te supporten. In Bitterzoet was de sfeer zoals gewoonlijk heerlijk knus en gemoedelijk en met ille platen die DEEPRO het publiek liet horen kwam uit het niets de charmante Tifen met haar backup MC Elles-D. Ietwat onwennig begon Tifen haar show, maar door de enorme vibe van het publiek gaf ze zichzelf de volle 100% waar het publiek ook weer goed op reageerde. Met een duidelijke flow en goed verstaanbaar dropte Tifen in onze moedertaal lines die menig man in het publiek versteld deed staan. De vibe was meteen gezet en na deze heerlijk performance vol met komische shouts als “Hell Well” verlieten deze dames de stage om plaats te maken voor de volgende act. Tevens bewezen zij zeker de potentie te bezitten om verder te komen in de hiphop dus bij deze houden wij ze in de gaten.

Diggy Dex van De Amersfoortse Coöperatie oftewel de host van de avond gaf aan dat Master Surreal de volgende act van de avond was en zo geschiedde het. In accentloos Engels spitte Surreal zijn boombap hiphop. Het was ook overduidelijk dat Surreal wel weet hoe je on stage die crowd moet rocken, want ondanks hij in zijn eentje het publiek ‘te woord’ stond, had hij energie voor twee! De gehele presentatie rockte met een mysterieus tintje en de vibe sprong goed over op het publiek die zichtbaar genoot. Dat Skiggy veel geleerd heeft van Surreal qua performance werd bij deze in één klap duidelijk. Na deze energieke vertoning was DJ Jay P er om wat plaatjes te draaien totdat de main act zou beginnen.

Na enige minuten sfeer en dope muziek kwam de man on stage om wie het deze avond toch echt allemaal draaide. Skrabz of beter Skiggy Rapz kwam met z’n vaste backup MC Majazz onstage na de hartelijke aankondiging om zo op zijn beurt de Bitterzoet op z’n kop te zetten. De chemistry tussen Majazz en Skiggy was weer optimaal en bereikte zijn hoogte punt met dat happy hiphop nummer “Been Around The Block” waar het publiek het refrein op zich nam. Ook al heb ik al aardig wat shows van Skiggy gezien, elke keer weet hij het weer voor elkaar te krijgen zijn show net weer iets aan te passen, zodat het elke keer weer een frisse presentatie heeft met dezelfde dosis humor, positiviteit en hiphop! Elke keer weer een strakke performance waar beide heren zich de volle 200% geven! Geweldig hoe “On My Own” telkens weer opnieuw kippevel veroorzaakt, omdat de tekst net als de beat je gewoon raakt. Skiggy genoot duidelijk van de vibes die in het gebouw hingen en deelde dit samen met Majazz in de vorm van soms ietwat onduidelijke, maar razend snelle, Engelstalige flows, heerlijke pompende beats, en een tussenstukje in de vorm van een reclame spot a la ‘het rad van fortuin’ of ‘Cash&Carlo’ waar Majazz op vermakelijke wijze het album “Boat Drinks” enorm aanprijst en Skiggy de zogenaamde groepie vertolkt. Tevens werd Wudstik (DAC) nog het podium op geroepen om zijn bijdrage te leveren bij de track “Kinda Man” waar de zang van heerlijke hoge en lage noten op zijn rekening gezet werd. Een waar spektakel en de zaal op z’n kop bij de laatste track “The Truth” wat aangaf dat Skiggy en Majazz ware entertainers op het podium worden. De duidelijk indruk van het debuut album was gezet. Positieve hiphop met een vleugje boombap en reggae kon je achter bij de deur halen voor een schamel bedrag. Tevens is dit album ook te bestellen via de site aldus Skiggy zelf. Een geslaagd feestje waar de inmiddels bekende MC uit het groene hart van Nederland (Nieuwkoop) in de spotlights stond.

De ultieme sferen duurden nog tot laat in de nacht waar de DJ’s Jay P en PCM de muziek verzorgden en dit beroep uiterst serieus namen met als resultaat heerlijke tracks van o.a. Mos Def, Slum Village, Erick Sermon, Reflection Eternal en meer warmhoudende hiphop waardoor de voetjes op de dansvloer tekeer gingen. Met een prima gevoel en “Boat Drinks” in me zak verliet ik Bitterzoet om zo de barre rit naar mijn slaapplaats voort te zetten…

Fixtures:
Hoogtepunt: De gehele show van Skiggy & Majazz!!
Dieptepunt: geen.
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,00
Fotograferen: Duidelijk
Geluid: Lekker hoor.
Bezoekers: ca. 250, Drukke boel.
Damage: 5 euro
Cijfer: 8

Meer info: http://www.skiggy.nl

Geplaatst door bowie op 2 mei 2004